Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10-30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
Для основи щербету:
300 г цукру
300 мл води
половина лимона, тільки сік
4 ч. л. рідкої глюкози
Для чорниці:
400 г чорниці
75 г цукру
1 ст. л. води
Для пирога:
400 г готового листкового тіста
250 г яблук
125 г цукру
свіже листя м'яти, щоб прикрасити
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Приготування:
1. Для щербету поміщаємо цукор, воду, лимонний сік і рідку глюкозу в каструлю на повільному вогні.
2. Змішуємо суміш і повільно доводимо до кипіння. Кип'ятимо суміш протягом п'яти хвилин, потім видаляємо з вогню і охолоджуємо. Поміщаємо в холодильник, щоб охолодитися.
3. Між тим, для чорниці, поміщаємо ожину, цукор і воду в чисту каструлю на повільному вогні. Готуємо м'яко, щоб пом'якшити фрукти.
4. Пропускаємо суміш ожини через сито в миску.
5. Додаємо суміш чорниці в охолоджений сироп.
6. Переносимо в морозильну камеру і заморожуємо.
7. Для пирога попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів.
8. Нарізаємо тісто на чотири рівних квадрата приблизно 15 см і кладемо на деко.
9. Кладемо яблука прямими лініями по кожному шматочку тесту, накладаючи один на одного, щоб покрити кожен шматочок тесту.
10. Посипаємо цукром, потім поміщаємо в духовку, щоб випікати 12-15 хвилин, або до золотисто-коричневого кольору.
11. Щоб подавати, переносимо кожен яблучний пиріг на тарілку.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт глінтвейна.