Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порції: 1
Інгредієнти:
1 ст. л. оливкової олії
25 г масла
½ цибулини, дрібно нарізані
200 г шпинату
400 мл овочевого бульйону
3 ст. л. подвійних вершків
½ мускатного горіха
сіль і мелений чорний перець
Для подачі:
грецький йогурт
кайенский перець
Великі зміни на ринку землі в 2025 році: українці можуть втратити право власності
Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Приготування:
1. Нагріваємо олію у великій каструлі і обережно обсмажуємо цибулю протягом 3-4 хвилин, поки не зм'якне. Додаємо листя шпинату і бульйон, доводимо до кипіння і варимо 4-5 хвилин.
2. Використовуючи ручний блендер, змішуємо суп до однорідності, потім перемішуємо в кремі і мускатном горісі. Приправляємо до смаку сіллю і свіжим меленим чорним перцем.
3. Щоб подавати, виливаємо суп в сервірувальні миски, ложкою кладемо грецький йогурт і посипаємо кайенским перцем, щоб прикрасити.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт запеченого окуня у вершковому соусі.