Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 2
Склад:
½ ст. л. оливкової олії
1 великий цибулю
3 зубчики часнику
1 бкльон з яловичини
2 ч. л. солодкої копченої паприки
1 ст. л. томатного пюре
400 г яловичини
150 г грибів
1 ст. л. діжонської гірчиці
2 стейка
оливкова олія спрей
60 г корнішонів
75 мл вершків
2 ст. л. дрібно нарізаної петрушки
2 ст. л. грубо нарізаного червеля або петрушки
2 ст. л. сушених цибулевих пластівців
морська сіль і мелений чорний перець
Для подачі: (необов'язково)
160 г рису басматі
Приготування:
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
1. Нагріваємо світло-оливкову олію у великій сковороді при низькій середній температурі. Додаємо цибулю і смажимо обережно протягом 10 хвилин або до тих пір, поки він не зменшиться.
2. Перемішуємо в часнику і смажимо обережно протягом 2 хвилин. Додаємо бульйон, паприку і томатне пюре. Смажимо, помішуючи, протягом 2 хвилин. Додаємо яловичину, гриби і гірчицю. Доводимо до кипіння, потім опускаємо вогонь і тушкуємо 10-15 хвилин, або поки обсяг рідини не зменшиться наполовину.
3. Між тим, ставимо сковорідку на високій температурі. Нарізаємо стейки між двома листами плівкою, до приблизно 5 мм. Розпилюємо кожну сторону шістьма бризками масла і приправляємо сіллю і перцем. Коли сковорода нагріється, додаємо стейки і смажимо протягом 1 хвилини з кожного боку.
4. Після того, як соус зменшиться, прибираємо з вогню і перемішуємо через карнионы, вершки і більшу частину петрушки і червеля. Перемішуємо в соках з м'яса. М'ясо розрізаємо на товсті скибочки і перемішуємо в соусі.
5. Змішуємо висушені цибульні пластівці і нарізаємо петрушку і червель. Подаємо строганов, посипати цибулею і трав'яною сумішшю, з рисом басамати.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт шоколадних трюфелів.