Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10-30 хвилин
Порції: 10 шт.
Інгредієнти:
300 г шоколадних батончиків, включаючи темний шоколад, молочний шоколад, родзинки, горіховий шоколад
30 г несолоного масла
250 мл подвійних вершків
щіпка солі
100 г подрібнених змішаних горіхів, таких як фісташки, смажені фундуки і мигдаль
Приготування:
Мораторій на комуналку: українцям пояснили, чому заплатять ще більше
Пенсія без стажу: кому з українців заплатять навіть без трудового минулого
Ухилянтів за кордоном залишать у спокої: прийнято важливе рішення щодо мобілізації
"Бабине літо" повертається? Коли в Україні знову потеплішає, прогноз погоди на жовтень
1. Додаємо трохи води, щоб кипіти в каструлі. Поміщаємо шоколад і масло у велику миску, потім ставимо миску поверх киплячої води. (Не дозволяйте основи чаші доторкнутися до води.) Розмішуємо до розплавлення.
2. Нагріваємо вершки в окремій каструлі майже до кипіння (але не дозволяйте крему досягти точки кипіння). Видаляємо з вогню й даємо охолонути протягом 5 хвилин.
3. Наливаємо теплий крем на розтоплений шоколад і збиваємо до однорідності. Перемішуємо з дрібкою солі.
4. Змащуємо форму для випічки і виливаємо розплавлений шоколад. Відкладаємо в сторону, щоб охолодитися.
5. Після охолодження кладемо на деко.
6. Робимо невеликі порції охолодженої шоколадної суміші чайною ложкою, потім катаємо їх у кульки руками. Звертаємо кожен кульку. Поміщаємо трюфелі на деко або на тарілку і охолоджуємо до готовності. Трюфелі зберігаються протягом 1-2 тижнів.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт запечених яєць з томатами і часником.