Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10-30 хвилин
Порції: 4-6
Інгредієнти:
125 г м'якого світло-коричневого цукру
200 г персиків
150 г абрикосів
1 ванільний стручок
1 ст. л. масла
250 г готового листкового тіста
1 яйце
100 г цукру-згущувача
Для подачі:
готовий карамельний соус
крем
свіжа малина
Приготування:
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
1. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
2. Покласти цукор у каструлю з антипригарним покриттям при середній температурі. Залишаємо плавитися (не перемішуйте цукор до тих пір, поки це не станеться), потім, коли цукор почне карамелізуватися і перетвориться в золотаво-коричневий колір, додаємо фрукти, насіння ванілі і масло. Перемішуємо і варимо ще 1-2 хвилини, потім знімаємо з вогню.
3. Кладемо листкове тісто на чисту робочу поверхню і вирізаємо гуртки 15 см з допомогою різака (випічка буде давати близько 4-6 кіл). Кладемо столову ложку суміші фруктів на одну половину кожного кола, потім змащуємо краю збитим яйцем і складаємо іншу половину тіста. Запечатуємо краю. Обмотуємо краю виделкою і посипаємо цукром. Кладемо на деко.
4. Випікаємо слойки в духовці протягом 13-15 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.
5. Для подачі, поміщаємо персикові і абрикосові слойки на сервірувальні тарілки і поливаємо карамельним соусом.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт свинини з лимоном і французькими бобами.