Чай - це традиція і культура з тисячолітньою історією. А ще відмінний спосіб прикрасити осінній холодний день. Повідомляє Clutch.
Цікаві рецепти можуть перетворити звичайне чаювання на справжню пригоду в світ смаків і ароматів.
Ми хочемо запропонувати вам 5 найбільш незвичайних рецептів чаю.
1.Облепіховий чай з імбиром
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Складові:
• Корінь імбиру - 5 г
• Заморожена обліпиха - 100 г
• Мед - 1 ст. ложка
• Сироп (будь-який) - 1 ст. ложка
• Гілочка м'яти
• Варення - за смаком
• Вода - 180 мл
Спосіб приготування:
У френч-прес кладемо обліпиху, дрібно нарізаний імбир, мед, сироп і м'яту, заливаємо окропом, чекаємо 5-7 хвилин, розливаємо по чашках.
2. Чай з базиліком і чорною смородиною
Складові:
• Розморожена чорна смородина - 150 г
• Цукор - 50 г
• Середній пучок фіолетового базиліка
• Лайм - ¼ частина
• Окріп - 1 л
Спосіб приготування:
У чайник кладемо смородину, засипаємо її цукром, розминаємо до появи соку.
Листя базиліка відокремлюємо від гілочок і кладемо до смородині.
Заливаємо все окропом.
Ми залишаємо настоюватися 5 хвилин.
У кожну чашку кладемо по листку свіжого базиліка і вичавлюємо сік з часточки лайма.
3. Чай-латте
Складові:
• Чорний чай - 5 г
• Молоко - 200 мл
• Вода - 150 мл
• Гвоздика - 2 шт.
• Кардамон - ¼ ч. Ложка
• Імбир - 3-4 г
• Кориця - 1 паличка
• Перець запашний - ¼ ч. Ложка
• Цукор / мед - за смаком
Спосіб приготування:
У сотейник кладемо все спеції, прогріваємо їх протягом двох хвилин. Це потрібно для того, щоб спеції розкрили свій аромат.
Потім, кладемо туди ж чай, цукор. Швидко заливаємо молоком з водою, помішувати.
Доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, проціджуємо через ситечко і наливаємо в чашку.
4. М'ятний чай з шоколадом
Складові:
• Чорний шоколад 60% - 50 г
• Чорний чай - 5 г
• М'ята - невеликий пучок
• Вершки 22% - 150 мл
• Цукор - 2 ч. Ложка
Спосіб приготування:
У чайник кладемо чорний чай, м'яту, заливаємо окропом, залишаємо настоюватися 5 хвилин.
Тим часом, ламаємо шоколад на дрібні шматочки, кладемо в сотейник, заливаємо вершками і помішувати до повного розчинення шоколаду.
Коли шоколад розчинитися, то вливаємо до нього м'ятний чай, перемішуємо, знімаємо з вогню. Далі, чай проціджуємо і розливаємо по чашках.
5. Чай масала
Складові:
• Вода - 500 мл
• Гвоздика - 6 шт.
• Чорний чай - 2 ст. ложка
• Кориця - ½ ч. Ложка
• Кардамон - 4 коробочки
• Цукор - за смаком
Спосіб приготування:
Кладемо в каструлю прянощі, заливаємо водою, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню на 10 хвилин.
Кидаємо чай, знову доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, проціджуємо.
Чай розливаємо по чашках і кидаємо в кожну чашку по 2 зернятка кардамону.
Нагадаємо, рецепт справжнього коктейлю просекко.
Як повідомляв портал "Знай.uа", рецепт смачного гарячого глінтвейну дійшов до нас із стародавньої куховарської книги якогось Апіциуса.
Також "Знай.uа" писав, рецепт найцікавішого коктейлю - гоголь-моголь з вишнею.