Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин-1 годину
Порції: 18 кексів

Інгредієнти:

Для кексів:
140 г масла
250 г цукру
2 яйця
1 ч. л. екстракту ванілі
150 г борошна
75 г самовозбуждающейся борошна
1 ч. л. соди
50 г какао-порошку
200 мл простого йогурту
Для глазурі:
250 г цукру
120 г золотого сиропу
4 яйця
2 ст. л. шоколадних цукрових пасм

Приготування:

Популярні новини зараз

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Показати ще

1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Змащуємо дванадцять формочок для кексів.

2. Для тіста подрібнюємо масло і цукор за допомогою ручного міксера, поки він не стане дуже легким і пухнастим. Додаємо яйця трохи за раз. Додаємо ванільний екстракт з останнім яйцем.

3. Просіваємо борошно, соду і какао у велику миску.

4. Акуратно додаємо борошняну суміш в масляну суміш разом з йогуртом до повного поєднання і гладкості.

5. Поміщаємо десертну ложку тесту в кожен кекс для булочок, потім запікаємо в духовці протягом 20 хвилин.

6. Поміщаємо на стійку для охолодження.

7. Для глазурі поміщаємо цукор, золотий сироп і чотири столові ложки води у велику каструлю. Нагріваємо обережно помішуючи, до розчинення цукру.

8. Доводимо цукровий сироп до кипіння і варимо близько 5-6 хвилин, поки сироп не досягне 115 г при вимірюванні за допомогою термометра цукру. Знімаємо каструлю з вогню.

9. Поки сироп кипить, у великій мисці збиваємо яєчні білки з допомогою ручного міксера до тих пір, поки м'які піки не з'являться при видаленні віночка. Потім, використовуючи міксер на низькій швидкості, вливаємо цукровий сироп у тонким потоком.

10. Як тільки весь сироп доданий, збільшуємо швидкість змішувача і перемішуємо протягом приблизно 10 хвилин.

11. Поміщаємо глазур в кондитерський мішок. Наносимо коло глазурі на кожен кекс. Потім, тримаючи мішок вертикально над центром кексу, робимо спіралевидні рухи і різко перериваємо на кінчику.

12. Додаємо шоколад для очей або будь-яку прикрасу, яка вам подобається.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт найсмачнішого шоколадного торта.