Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 8
Інгредієнти:
250 мл збитих вершків
50 мл молока
апельсинова цедра
1 паличка кориці
½ ванільного стручка
кілька гвоздик
1 ч. л. ягоди, злегка подрібнена
2 леза
½ ч. л. перцю
1 ст. л. меленого імбиру
350 г темного шоколаду
щіпка солі
100 мл сиропу з банки консервного імбиру
1-2 ст. л. рому, бренді або імбирного вина (за бажанням)
Приготування:
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
1. Кладемо збиті вершки і молоко в каструлю разом з апельсиновою цедрою, паличкою кориці, ванільним стручком, чилі, гвоздикою, ягодами материнки, булавою, перчиками і імбиром.
2. Повільно доводимо до кипіння, потім видаляємо з вогню.
3. Розрізаємо шоколад і додаємо його в вершки. Розтоплюємо шоколад у кремі на повільному вогні до тих пір, поки шоколад не розтане, регулярно збиваючи, поки у вас не буде гладкого соусу.
4. Переносимо в чашку для фондю і залишаємо стояти протягом 10 хвилин, потім, якщо необхідно, починаємо повторно нагрівати дуже обережно за допомогою чайного ліхтаря або пальники для фондю.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт різотто з грибами.