Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: не потрібно
Порції: 4
Інгредієнти:
свіжий базилік
4 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. солоні каперси
300 г черствого хліба
500 г стиглих томатів
55г темних оливок
½ червоного цибулі
1 ст. л. червоного вина
морська сіль і мелений чорний перець
Приготування:
Мобілізація набере обертів: кому загрожує втрата броні та відстрочки
Радіти чи плакати: як зміняться пенсії у 2026 році
Користуєшся чи ні, а платити маєш: чи законна "друга" платіжка за газ
Хто має право на частку у спадку навіть попри заповіт
1. Змішуємо більшу частину базиліка (залишаючи кілька листків для гарніру) в кухонному комбайні з маслом і каперсами.
2. Переносимо половину масла капусти в миску, додаємо хліб і добре перемішуємо.
3. Поміщаємо помідори, стискаючи деякі з них, щоб вивільнити їх сік, у велику салатницю, а також зарезервовані насіння і сік. Змішуємо з оливками і червоною цибулею. Додаємо закваску, масляну суміш з маслом і оцет, і об'єднуємо, щоб переконатися, що хліб покритий усіма соками.
4. Переносимо салат в сервірувальну тарілку викладаємо помідори, маслини, цибулю і закваску. Поливаємо рештою олією і прикрашаємо листям базиліка і залишилися червоним цибулею і маслинами.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт смажених креветок з йогуртом і м'ятою.