Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порції: 2-3
Інгредієнти:
Для пряної пасти і креветок:
2 червоних чилі
2-3 великі, соковиті часникові гвоздики
свіжий корінь імбиру
чорний перець
кмин і коріандр
куркума мелена
свіжа м'ята
тертий кокос
тигрові креветки
Для заправки:
свіжа м'ята і коріандр
1 лайм, лише цедра
йогурт
Приготування:
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
1. Щоб приготувати пасту, поміщаємо чилі, часник, імбир, перчинки, тмин і насіння коріандру і куркуму в кухонний комбайн і змішуємо. Додаємо свіжий коріандр і м'яту разом з кремовим кокосовим горіхом і знову збиваємо, щоб сформувати гладку пасту, яка все ще має невелику текстуру.
2. Паста буде досить густою в цей момент, тому додаємо достатньо води, щоб вона покривала креветки. Кидаємо пряну пасту і креветки разом в миску. Ви можете залишити маринувати на ніч, покрити плівкою в холодильнику, якщо хочете.
3. Нагріваємо сковорідку, поки вона не нагріється. Додаємо м'яту і коріандр в миску з лаймом (в якості альтернативи ви можете спробувати використовувати цедру лимона для цитрусової ноти), а потім перемішуємо з йогуртом.
4. Кладемо креветки на сковорідку і смажимо 2-3 хвилини з кожного боку, до непрозорого і рожевого кольору.
5. Подаємо їх негайно з заправкою і листям м'яти. Ця паста для спецій дуже універсальна і може використовуватися з куркою або рибою.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт локшини з лососем в мікрохвильовці.