Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин - 1 годину
Порції: 4

Інгредієнти:

340 г макаронних виробів
1 маленька гарбуз
2 гілочки розмарину
1 зубчик часнику
1 цибуля шалот
140 мл вершків
1 ч. л. діжонської гірчиці
2 ч. л. дрібно нарізаної петрушки
30-55 г масла
150 мл білого вина
½ лимона, тільки сік
сіль і мелений чорний перець
тертий пармезан

Приготування:

Популярні новини зараз

Навіть комуналку сплатити не зможете: Нацбанк посилив правила грошових переказів

Пенсіонерам виплатять майже на 4000: старенькі гарантовано отримають гроші

Не вважається поборами: школам дозволили брати гроші з батьків – за які послуги

Пенсію можна збільшити в рази навіть без додаткового стажу: українцям підказали лайфхак

Показати ще

1. Розігріваємо духовку до 190 градусів.

2. Гарбуз очищаємо. Кубики по 2,5 см поміщаємо на захисний лист.

3. Нарізаємо розмарин і приправляємо гарбуз. Приправляємо оливковою олією.

4. Поміщаємо в духовку і варимо 45 хвилин.

5. Готуємо макарони у великій кількості солоної киплячої води згідно інструкцій.

6. Нарізаємо часник і цибулю-шалот, обережно обсмажуємо в олії близько 1 хвилини.

7. Додаємо гірчицю і вино, доводимо до кипіння. Варимо на повільному вогні 2-3 хвилини.

8. Додаємо лимонний сік, приправу, вершки і, нарешті, петрушку.

9. Зливаємо макарони і виймаємо гарбуз з духовки. Змішуємо в мисці.

10. Наливаємо соус і змішуємо. Додаємо приправу. Подаємо в мисці з сиром пармезаном зверху.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт локшини з морепродуктів.