Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
500 г мідій
250 г сирих креветок
6 ст. л. оливкової олії
1 зубчик часнику, подрібнений
½ червоних чилі
50 мл білого вина
1 лимон, тільки сік
невеликий шматочок петрушки
400 г локшини
сіль і мелений чорний перець
Приготування:
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
1. Очищаємо мідії, промивши їх у холодній воді і видаливши бороди. Очищаємо креветки, видаливши голови, але залишивши хвости неушкодженими.
2. Нагріваємо оливкову олію у великій сковороді і додаємо часник і чилі. Через хвилину чи дві додаємо мідії і вино. Накриваємо кришкою і продовжуємо готувати протягом 1-2 хвилин або поки мідії не відкриються. Якщо які-небудь мідії залишаються закритими в кінці приготування, відкидаємо їх.
3. Додаємо креветки і варимо ще 4-5 хвилин, потім занурюємо в лимонному соці. Знімаємо каструлю з вогню і додаємо грубо нарізану петрушку. Приправляємо до смаку сіллю і свіжим меленим чорним перцем.
4. Між тим, варимо локшину в злегка солоній киплячій воді протягом 7-8 хвилин або до готовності. Додаємо макарони в каструлю з соусом, добре перемішуємо і подаємо негайно.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт домашнього кетчупу.