Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
близько 60 мідій
150 мл білого вина або вермуту
зелена петрушка
Для начинки:
25 г дрібних сухарів
25 г твердого сиру
2 ст. л. дрібно нарізаної петрушки
1 ст. л. дрібно нарізаного естрагону
1 ст. л. дрібно нарізаного базиліка
3 зубчики часнику
30 мл оливкової олії
Приготування:
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
1. Розігріваємо духовку до 200 градусів.
2. Відкидаємо будь мідії зі зламаними раковинами і будь-які, які відмовляються закривати при постукуванні.
3. Додаємо вино і петрушку у велику каструлю і доводимо до кипіння.
4. Додаємо мідії і прикриваємо кришкою. Залишаємо на пару протягом 4-5 хвилин або поки мідії повністю не відкриються. Відкидаємо будь-які мідії, які залишаються закритими.
5. Видаляємо мідії з каструлі по одній за раз. Видаляємо половину їх раковин і поміщаємо їх, раковинами вниз, на велике деко. Поливаємо невеликою кількістю масла.
6. Для начинки змішуємо всі інгредієнти разом. Поділяємо начинку між мідіями. Випікаємо в духовці протягом 5 хвилин. Подаємо відразу.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт швидких панкейків з малиною і медом.