Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти:
150 г темного шоколаду, 70% твердих речовин какао
100 мл оливкової олії
4 великих яйця
¼ ч. л. морської солі
50 г цукрової пудри
Приготування:
Повістки чекати не обов'язково: чоловікам пояснили, хто має сам прийти в ТЦК
Європа почне повертати Україні ухилянтів? Німеччина депортує першого
Навесні пенсії українців перерахують: на скільки можуть збільшитись виплати
Готуйтесь – буде дорожче: українцям стане складніше дозволити собі навіть шматок хліба
1. Розтоплюємо шоколад або в мікрохвильовій печі або в великий термостійкої чаші, підвішеною на каструлі киплячої води (але не торкаючись води), потім обережно перемішуємо так що останні маленькі шматочки шоколаду розчиняються. Залишаємо охолонути протягом 10 хвилин. Перемішуємо в маслі і відкладаємо.
2. Збиваємо яєчні білки з дрібкою морської солі в мисці без жиру.
3. Збиваємо жовтки, цукор і ¼ чайної ложки морських сольових пластівців в окремій великій мисці.
4. Поступово виливаємо шоколадно-масляну суміш в побиті жовтки повністю перемішуємо. Додаємо третину збитих яєчних білків і енергійно збиваємо. Тепер акуратно додаємо ще одну третину яєчних білків і, коли ця друга партія включена, додаємо останню третину, залишивши позаду будь-яку рідину на дні чаші білих. Ніяких білих смуг не повинно бути видно.
5. Обережно ложкою викладаємо мус в чашки. Щоб отримати правильну текстуру - м'яку і атласну, а не як традиційний мус, ви можете охолодити на 20 хвилин.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт креветок в часниковому маслі.