Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти:
Для квітів лаванди:
225 мл води
100 г цукру
жменю лаванди
Для панна-котти:
600 мл подвійних вершків
50 г ванільного цукру
1 апельсин
2 ч. л. желатину
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Приготування:
1. Для квітів лаванди нагріваємо воду і цукор разом в каструлі.
2. Розмішуємо до тих пір, поки цукор не розплавиться, а потім кип'ятимо, так що рідина може трохи зменшитися.
3. Знімаємо сковороду з вогню і залишаємо охолонути.
4. Коли цукор охолоне, додаємо квіти лаванди до каструлі.
5. Для панна-котти, викладаємо 6 формочок на підносі. Нагріваємо три чверті крему з ванільним цукром і апельсиновою цедрою в каструлі, намагаючись не кип'ятити крем.
6. Проціджуємо суміш через сито в миску.
7. Висипаємо желатин на дві столові ложки води, поки він не стане губчастим. Нагріваємо дуже м'яко в чистій каструлі на повільному вогні до тих пір, поки вона не розчиниться.
8. Додаємо вершкову суміш до желатину і знижуємо тепло. Залишаємо охолонути.
9. М'яко решту крему збиваємо і додаємо вершки в суміш.
10. Виливаємо суміш у викладені формочки і переносимо в холодильник на холод.
11. Охолоджуємо протягом як мінімум двох годин.
12. Викладаємо панна-котту на окремі сервірувальні тарілки і поливаємо сиропом лаванди над ними. Прикрашаємо цукровими квітами лаванди.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт ванільної панна-котти.