Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 6

Інгредієнти:

Для квітів лаванди:
225 мл води
100 г цукру
жменю лаванди
Для панна-котти:

600 мл подвійних вершків
50 г ванільного цукру
1 апельсин
2 ч. л. желатину

Популярні новини зараз

Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Показати ще

Приготування:

1. Для квітів лаванди нагріваємо воду і цукор разом в каструлі.

2. Розмішуємо до тих пір, поки цукор не розплавиться, а потім кип'ятимо, так що рідина може трохи зменшитися.

3. Знімаємо сковороду з вогню і залишаємо охолонути.

4. Коли цукор охолоне, додаємо квіти лаванди до каструлі.

5. Для панна-котти, викладаємо 6 формочок на підносі. Нагріваємо три чверті крему з ванільним цукром і апельсиновою цедрою в каструлі, намагаючись не кип'ятити крем.

6. Проціджуємо суміш через сито в миску.

7. Висипаємо желатин на дві столові ложки води, поки він не стане губчастим. Нагріваємо дуже м'яко в чистій каструлі на повільному вогні до тих пір, поки вона не розчиниться.

8. Додаємо вершкову суміш до желатину і знижуємо тепло. Залишаємо охолонути.

9. М'яко решту крему збиваємо і додаємо вершки в суміш.

10. Виливаємо суміш у викладені формочки і переносимо в холодильник на холод.

11. Охолоджуємо протягом як мінімум двох годин.

12. Викладаємо панна-котту на окремі сервірувальні тарілки і поливаємо сиропом лаванди над ними. Прикрашаємо цукровими квітами лаванди.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт ванільної панна-котти.