Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4

Інгрідієнти:

4 листи желатину
6 ст. л. лимона або апельсинового соку без цукру
½ лимона
150 г натурального йогурту без жиру
200 г змішаних свіжих ягід (в якості альтернативи використовують заморожені ягоди)
свіже листя м'яти

Приготування:

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

1. Поміщаємо желатинові листи в середню миску і заливаємо холодною водою. Залишаємо на 5 хвилин або до тих пір, поки вони не пом'якшиться. Повертаємо їх пару раз, щоб переконатися, що вони не склеюються.

2. Наливаємо сквош, лимонну цедру і 100 мл води в маленьку каструлю і нагріваємо дуже м'яко, поки вона не стане теплою. Знімаємо з вогню.

3. Стискаємо лист желатину, щоб видалити зайву воду, а потім додаємо в каструлю, помішуючи до тих пір, поки вона не розплавиться з рідиною.

4. Перемішуємо в 250 мл води і йогурту до тих пір, поки вони не будуть ретельно об'єднані.

5. Наливаємо желе в чотири склянки, накриваємо плівкою і охолоджуємо протягом 5-6 годин або протягом ночі.

6. Подаємо желе, посипаючи свіжими ягодами і листям м'яти.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт смажених буряків.