Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 2
Інгрідієнти:
1 ст. л. оливкової олії
6 великих цибулин
1 смужка бекону
500 мл овочевого бульйону
675 г свіжого або замороженого гороху
1 круглий салат, вимитий і нарізаний
велика жменька м'яти
сіль
вежий мелений білий перець
Для подачі:
4 ст. л. подвійних вершків
Свіжі гілочки м'яти
Приготування:
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
1. Нагріваємо олію у великій каструлі. Додаємо зелений лук, часник і бекон і акуратно готуємо протягом 5-7 хвилин.
2. Вливаємо бульйон і доводимо до кипіння. Додаємо горошок, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Перемішуємо салат і м'яту. Продовжуємо готувати протягом 2-3 хвилин або поки горох не стане м'яким.
3. Змішуємо суп у блендері до однорідності. Приправляємо за смаком. Виливаємо у велику миску і даємо їй охолонути. Накриваємо кришкою і даємо охолонути на чотири години або на ніч.
4. Щоб подавати, виливаємо суп в охолоджені супові чаші. Кладемо столову ложку вершків в суп.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт солодкого пирога з чорносливом.