Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 2

Інгрідієнти:

1 ст. л. оливкової олії
6 великих цибулин
1 смужка бекону
500 мл овочевого бульйону
675 г свіжого або замороженого гороху
1 круглий салат, вимитий і нарізаний
велика жменька м'яти
сіль
вежий мелений білий перець
Для подачі:
4 ст. л. подвійних вершків
Свіжі гілочки м'яти

Приготування:

Популярні новини зараз

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

1. Нагріваємо олію у великій каструлі. Додаємо зелений лук, часник і бекон і акуратно готуємо протягом 5-7 хвилин.

2. Вливаємо бульйон і доводимо до кипіння. Додаємо горошок, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Перемішуємо салат і м'яту. Продовжуємо готувати протягом 2-3 хвилин або поки горох не стане м'яким.

3. Змішуємо суп у блендері до однорідності. Приправляємо за смаком. Виливаємо у велику миску і даємо їй охолонути. Накриваємо кришкою і даємо охолонути на чотири години або на ніч.

4. Щоб подавати, виливаємо суп в охолоджені супові чаші. Кладемо столову ложку вершків в суп.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт солодкого пирога з чорносливом.