Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1-2 години
Порції: 4-6
Інгрідієнти:
8 великих яєчних білків
щіпка солі
350 г цукру
2 ст. л. кукурудзяного борошна
вершків щіпка тартару
1 ч. л. білого винного оцту
4 краплі ванільного концентрату
300 мл вершків
тропічні фрукти, наприклад манго, ананас, маракуя
Приготування:
Сніг чи дощ та туман: якої погоди чекати на Новий рік
1 грудня - дедлайн чи вигадка? Кому з українців треба робити термінову звірку з ТЦК
"Ощадбанк" блокуватиме картки з 1 січня: хто може втратити доступ до коштів
Пенсіонерам встановлять щомісячний бонус: кому доплачуватимуть по 450 грн
1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Покриваємо деко папером для випічки. Малюємо коло на 20 см на папері.
2. Збиваємо яєчні білки з половиною цукру і солі в чистій мисці до появи піни. Продовжуємо бити, додаючи цукор, що залишився. Посипаємо кукурудзяним борошном, вершками з тартара, оцтом і ванільним концентратом і акуратно перемішуємо металевою ложкою.
3. Розносимо суміш яєчного білка на папері в межах кола. Згладжуємо верх і вирівнюємо боки. Поміщаємо в духовку і негайно зменшуємо тепло до 150 і запікаємо 1 годину.
4. Вимикаємо духовку, залишаємо двері злегка прочиненими і даємо повністю охолонути. Викладаємо безе на тарілку, прикрашаємо кремом і тропічними фруктами.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт запеченої курки.