Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 8
Інгрідієнти:
Для безе:
5 білих яєць
280 г цукрової пудри
50 г фісташкових горіхів, дрібно нарізаних
Для лимонного крему:
100 г масла
225 г цукру
5 яєчних жовтків
3 великих лимона
300 мл вершків, злегка збиті
Приготування:
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
1. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Беремо форму 23x33 см і покриваємо її папером для випічки.
2. Збиваємо яєчні білки в чистій великій мисці, використовуючи електричний міксер на повній швидкості. Поступово додаємо цукор, чайну ложку за раз, і все ще на високій швидкості, добре збиваємо між кожним додаванням. Збиваємо до однорідної консистенції.
3. Розподіляємо суміш безе в готову форму, посипаємо горіхами. Випікаємо близько 8 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Опускаємо духовку до 160 градусів і запікаємо ще 15 хвилин.
4. Щоб приготувати лимонний сир, кладемо масло в жаростійку миску, додаємо цукор і збиваємо вручну, до однорідності. Перемішуємо в яєчних жовтках. Додаємо лимонну цедру і сік і збиваємо до однорідності. Ставимо в миску поверх каструлі киплячої води і збиваємо, поки суміш не загусне. Це займе близько 8-10 хвилин.
5. Щоб заповнити рулет, змішуємо запечений лимонний сир зі збитими вершками, закручуючи, щоб надати мармуровий ефект. Звертаємо безе щільно, використовуючи папір.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт молочного киселю з аґрусом.