Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгрідієнти:
25 г масла
5 смужок бекону
1 велика цибуля
500 г картоплі, розрізана на дрібні шматочки
750 мл свіжого курячого бульйону
сіль і мелений білий перець
1 лавровий лист
4-5 ст. л. вершкового крему
1-2 ст. л. свіжого лука
Приготування:
Якою буде максимальна пенсія у 2025 році: чи очікувати українцям на підвищення виплат
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
1. Розтоплюємо масло в каструлі з кришкою і обсмажуємо бекон до золотисто-коричневого кольору. Видаляємо зі сковороди з допомогою щілинної ложки і відкладаємо її.
2. Обсмажуємо цибулю в жирі, що залишився до м'якості. Промиваємо картоплю під холодною проточною водою, поки вода не стане чистою. Вливаємо бульйон в каструлю, а потім додаємо картоплю, сіль і свіжозварений білий перець і лавровий лист.
3. Доводимо до кипіння і додаємо бекон. Накриваємо кришкою і варимо на повільному вогні протягом 25-30 хвилин або поки картопля не почне розпадатися. Видаляємо лавровий лист і бекон.
4. Пропускаємо овочеву суміш через млин, використовуючи сітчастий диск, в чисту каструлю.
5. Акуратно підігріваємо і переливаємо в гарячі чаші. Подаємо з хорошою закускою з вершкового крему і посипаємо великою кількістю цибулі.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт смаженої селери з марсалою.