Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 8-10
Інгрідієнти:
18 аркушів готового листкового тіста
150 г несолоного масла
200 г змішаних фісташок і волоських горіхів, грубо нарізаного
2 ст. л. гранульованого цукру
1 ч. л. кардамону
Для сиропу:
300 г гранульованого цукру
250 мл води
1 ст. л. лимонного соку
1 ст. л. апельсинової води
Приготування:
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
1. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
2. Змащуємо форму для випічки 17 см х 28 см маслом.
3. Розтоплюємо масло в каструлі на повільному вогні або в мікрохвильовій печі.
4. Кладемо 10 аркушів тіста, по одному, у форму, чистячи кожен лист маслом перед додаванням наступного.
5. У чистій мисці змішуємо горіхи, цукор і кардамон і розподіляємо суміш.
6. Складаємо листи поверх суміші горіхів.
7. Використовуючи гострий ніж, розрізаємо хрест-навхрест верхні шари тіста.
8. Поміщаємо пахлаву в попередньо розігріту духовку приблизно на 20 хвилин, потім зменшуємо температуру печі до 150 градусів і варимо ще півгодини.
9. Для сиропу нагріваємо цукор, воду, лимонний сік і апельсинову воду в маленькій каструлі з важким дном і варимо на середньому вогні до тих пір, поки цукор не розтане і не утворюється сироп. (Це займе близько 20 хвилин або близько того).
10. Виливаємо сироп в щілини у пахлаву і залишаємо охолонути.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт смачних оладок за 10 хвилин.