Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: виходить 2 маленьких багета
Інгредієнти:
250 г білого борошна
5 г солі
5 г дріжджів
30 мл оливкової олії
180 мл води
Приготування:
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
1. Поміщаємо борошно, сіль, дріжджі, оливкову олію і велику частину води в кухонний комбайн.
2. Починаємо змішувати на повільній швидкості, поступово додаючи решту води, поки не отримаємо гладке тісто. Це займе близько п'яти хвилин.
3. Кладемо тісто в змащену олією миску, накриваємо і залишаємо на дві години.
4. Кладемо тісто на змащену маслом поверхню. Поділяємо тісто на дві частини.
5. Відкидаємо тісто, розтягуємо і складаємо, а потім катаємо у форму багета.
6. Поміщаємо на велику форму для випічки, накриваємо і залишаємо на деякий час.
7. Розігріваємо духовку до 220 градусів.
8. Випікаємо багети протягом 30 хвилин. Потім знижуємо температуру до 200 градусів і печемо ще 10 хвилин. Запечені багети повинні бути золотисто-коричневими і мати легкий блиск.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт запечених злив з маскарпоне.