Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порції: 4
Інгрідієнти:
300 г жовтого розколотого горошку
1 цибулю, нарізану
200 г нарізаних помідорів
імбир, дрібно тертий
2 ч. л. насіння кмину
2 ч. л. меленої куркуми
2 зубчики часнику, один подрібнений, один тонко нарізаний
10 листя каррі
700 мл овочевого бульйону
1 зелений перець чилі, тонко нарізаний
2 ст. л. рослинного або соняшникової олії
Приготування:
З житла можуть просто виселити: що загрожує власникам
Пенсії пустять під ніж: для кого застосують нові коефіцієнти
"Бабине літо" восени у 2025 році: коли чекати теплу паузу без дощів і заморозків
Українців лякають складною зимою: які міста можуть поринути у темряву і холод
1. Поміщаємо горох, цибулю, помідори, імбир, мелений кмин, куркуму, подрібнений часник, листя каррі на повільний вогонь. Додаємо більшу частину чилі і перемішуємо. Варимо на високому вогні протягом чотирьох годин, поки розколотий горох не стане м'яким.
2. Приправляємо щедро сіллю і свіжомеленим чорним перцем. Перед тим, як подавати, нагріваємо масло в каструлі. Коли масло дуже гаряче, додаємо насіння кмину і нарізаний часник. Обсмажуємо, поки часник не стане золотисто-коричневим.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт домашнього фалафеля з морквою і йогуртом.