Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгрідієнти:
Для соусу:
400 г в'ялених помідорів
1 ч. л. сушених змішаних трав
2 щіпки цукрової пудри
1 зубчик часнику
200 г сиру моцарелла (або інший сир)
сіль і мелений чорний перець
Для тіста:
300 г борошна
1 ст. л. розпушувача
½ ч. л. солі
300 г натурального йогурту
Гороскоп на тиждень 7-13 квітня для всіх знаків Зодіаку: Тільцям не позіхати, Дівам зібратися, Стрільцям ризикнути
Замість притулку – депортація: українцям у Чехії зачиняють двері
З 1 травня на заправках буде нове паливо: у баки заливатимуть дивну "бовтанку"
"Доставка до ТЦК ще швидше...": експерт відповів, що загрожує школам, лікарням та медичним центрам в Україні
Приготування:
1. Розігріваємо духовку до 220 градусів.
2. Щоб зробити соус, змішуємо помідори, змішані трави і цукор в сковороді. Очищаємо і дрібно натираємо часник, додаємо його в сковороду і тушкуємо на середньому вогні. Тушкуємо обережно 10 хвилин, поки не загусне, а потім видаляємо з вогню і приправляємо сіллю і перцем. Залишаємо охолонути.
3. Щоб приготувати тісто, змішуємо борошно, розпушувач і сіль у мисці і робимо колодязь посередині. Вливаємо йогурт з перемішуванням виделкою. Коли суміш утворює грубе тісто, викачуємо його на злегка борошняну робочу поверхню і місимо, щоб сформувати гладку кулю. Поділяємо тісто на 4 рівні частини і розгортаємо в тонкі кола.
4. Обережно кладемо основи для піци в піч. Запікаємо протягом 3-4 хвилин, поки тісто не почне підніматися, а потім виймаємо з духовки.
5. Змащуємо основи для піци зверху соусом. Розкидаємо моцарелу зверху. Приправляємо чорним перцем, дрібкою трав, потім повертаємо в духовку. Запікаємо протягом 5 хвилин, поки поснови не стануть хрусткими, а сир не розплавиться.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт справжніх мексиканських начос.