Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгрідієнти:
200 г мигдалю
1 ядро сливи
200 г цукрової пудри
10 ниток шафрану, просочити водою
1 ст. л. кориці
Приготування:
Гороскоп на тиждень 7-13 квітня для всіх знаків Зодіаку: Тільцям не позіхати, Дівам зібратися, Стрільцям ризикнути
Військові квитки старого зразка: що буде, якщо не замінити
Від мобілізації в Україні захистили нові категорії: кого не забере ТЦК
З 1 травня на заправках буде нове паливо: у баки заливатимуть дивну "бовтанку"
1. У ступці розмелюємо 50 г мигдалю.
2. Поміщаємо інші 150 г мигдалю і сливи в кухонний комбайн.
3. У сковороді плавимо цукрову глазур з водою, поки вона не стане прозорою. На цьому етапі виливаємо її в кухонний комбайн і добре перемішуємо, поки суміш не стане схожа на густу пасту.
4. Повертаємо оброблений мигдаль на сковорідку, додаємо вміст ступки і добре перемішуємо дерев'яною ложкою на повільному вогні.
5. Коли мигдаль добре обсмажився, робимо форму товстої ковбаски і загортаємо у фольгу. Залишаємо на годину.
6. Кладемо корицю в одну маленьку миску і просочений шафран в іншу. Формуємо маленькі м'ячики з марципана, а потім додаємо їм бажаний смак і подаємо.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт абрикосового варення з мигдалем.