Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 6
Інгрідієнти:
3-4 середнього розміру буряків нарізати на дрібні кубики
500 г стиглих помідорів, розрізати навпіл
1 зубчик часнику
1 середня цибулина
2 ст. л. оливкової або соняшникової олії
500 мл м'ясного бульйону
сіль і мелений чорний перець
125 г сиру фета
Приготування:
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
1. Поміщаємо помідори в духовку. Додаємо часник і поливаємо половиною оливкової олії.
2. Смажимо протягом 25-30 хвилин в досить гарячій духовці (190 градусів) до м'якої та м'ясистої консистенції.
3. Нагріваємо олію на сковороді, додаємо цибулю і пересипаємо все в каструлю. Варимо протягом декількох хвилин до м'якості. Додаємо буряк і доводимо до кипіння. Злегка приправляємо сіллю і свіжомеленим чорним перцем. Варимо обережно протягом 7-10 хвилин, поки буряк не стане м'яким.
4. Перемішуємо в томатному пюре, переносимо суп в блендер і збиваємо до повного розгладження. При необхідності приправляємо.
5. Щоб подавати холодним, охолоджуємо суп у холодильнику, потім розділяємо між шістьма чашами. Використовуючи пальці, розсипаємо трохи фети у кожну миску.
6. Щоб подавати гарячим, повторно розігріваємо суп. Поділяємо між теплими чашами і додаємо трохи фети у кожну миску. Подаємо з хрустким хлібом.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт справжнього гуакамоле.