Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: виходить 2 банки
Інгрідієнти:
100 моркви, тертої, очищеної
600 г свіжих абрикосів
5 см свіжого імбиру, натерти
400 г гранульованого або касторового цукру
1 маленький лимон, тільки сік
50 г подрібненого мигдалю
Приготування:
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
1. Кладемо терту моркву в каструлю з кришкою близько 300 води, доводимо до кипіння і потім варимо до тих пір, поки вода не випарується.
2. Тим часом, розрізаємо абрикоси, видаляємо кісточки і поміщаємо в каструлю з морквою. Накриваємо кришкою і варимо п'ять хвилин, періодично помішуючи, поки фрукти не почнуть ламатися і розвалюватися.
3. Додаємо імбир в каструлю і варимо з закритою кришкою, поки більша частина вологи не випарується.
4. Додаємо цукор і лимонний сік, доводимо до кипіння і варимо до тих пір, поки суміш не досягне 105 градусів. Розмішуємо варення.
5. Перемішуємо в мигдалі.
6. Залишаємо абрикосове варення на кілька хвилин, щоб охолонути, потім розливаємо в гарячі, чисті банки і закриваємо.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт ванільної панна-котти.