Час підготовки: 1-2 години
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4

Інгрідієнти:

Для панна-котти:
3 желатинових листка
250 мл молока
250 мл вершків
1 стручок ванілі
25 г цукру


Для соусу:
175 г цукру
175 мл води
вишневий лікер
350 г малини
Для подачі:
4 гілочки свіжої м'яти
цукрова пудра

Популярні новини зараз

Якою буде максимальна пенсія у 2025 році: чи очікувати українцям на підвищення виплат

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще

Приготування:

1. Для панна-котти, вимиваємо листя желатину в холодній воді.

2. Поміщаємо молоко, вершки, ванільний стручок, насіння і цукор у каструлю і доводимо до кипіння. Після виймаємо ванільний стручок.

3. Вичавлюємо воду з листя желатину, потім додаємо в каструлю і зменшуємо вогонь. Перемішуємо до розчинення желатину.

4. Поділяємо суміш між чотирма склянками і залишаємо охолонути. Поміщаємо в холодильник не менше ніж на годину.

5. Для соусу поміщаємо цукор, воду і вишневий лікер в каструлю і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і тушкуємо до тих пір, поки цукор не розчиниться.

6. Знімаємо каструлю з вогню і додаємо половину малини. Використовуючи ручний блендер, змішуємо соус до однорідності.

7. Пропускаємо соус через сито в миску і перемішуємо з рештою ягід.

8. Щоб подавати, викладаємо кожну панна-котту на сервірувальну тарілку. Поливаємо соусом і прикрашаємо гілочкою м'яти. Посипаємо цукровою пудрою.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт солоної карамелі.