Час підготовки: 1-2 години
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгрідієнти:
Для панна-котти:
3 желатинових листка
250 мл молока
250 мл вершків
1 стручок ванілі
25 г цукру
Для соусу:
175 г цукру
175 мл води
вишневий лікер
350 г малини
Для подачі:
4 гілочки свіжої м'яти
цукрова пудра
Якою буде максимальна пенсія у 2025 році: чи очікувати українцям на підвищення виплат
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Приготування:
1. Для панна-котти, вимиваємо листя желатину в холодній воді.
2. Поміщаємо молоко, вершки, ванільний стручок, насіння і цукор у каструлю і доводимо до кипіння. Після виймаємо ванільний стручок.
3. Вичавлюємо воду з листя желатину, потім додаємо в каструлю і зменшуємо вогонь. Перемішуємо до розчинення желатину.
4. Поділяємо суміш між чотирма склянками і залишаємо охолонути. Поміщаємо в холодильник не менше ніж на годину.
5. Для соусу поміщаємо цукор, воду і вишневий лікер в каструлю і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і тушкуємо до тих пір, поки цукор не розчиниться.
6. Знімаємо каструлю з вогню і додаємо половину малини. Використовуючи ручний блендер, змішуємо соус до однорідності.
7. Пропускаємо соус через сито в миску і перемішуємо з рештою ягід.
8. Щоб подавати, викладаємо кожну панна-котту на сервірувальну тарілку. Поливаємо соусом і прикрашаємо гілочкою м'яти. Посипаємо цукровою пудрою.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт солоної карамелі.