Під мафіни у формі ялинки, покриті зеленим кремом та прикрашені посипкою, не помістяться подарунки, але вони додадуть нотку святкового настрою! Це чудова основа для подальших експериментів: шоколадна основа та солодкий вершковий крем – поєднання, яке сподобається майже всім.
Однак ніщо не заважає вам додати свої улюблені смаки.
- 4 столові ложки (40 г) какао;
- 4 столові ложки (50 мл) окропу;
- 175 г вершкового масла;
- 1 півсклянки (175 г) цукру;
- 3 яйця;
- 1 півсклянки (115 г) борошна;
- 1 чайна ложка розпушувача;
для крему:
- 230 г вершкового масла;
- 4 склянки (480 г) цукрової пудри;
- 60 мл вершків для збивання;
- зелений барвник;
- посипка.
Приготування
Просійте какао-порошок через сито, щоб видалити грудочки, потім додайте 4 столові ложки окропу. Помішуйте до загустіння.
В школах запустять нову реформу: до чого готуватися
Система пільгового проїзду змінюється: які правила введуть
Пенсії, субсидії та нові види допомоги: що буде з соцвиплатами у 2026 році
Ануляція субсидій: які зміни стануть приводом для скасування допомоги
У велику миску додайте 175 г розм’якшеного вершкового масла та таку ж кількість білого цукрової пудри. Збивайте до однорідної, легкої та пухкої маси, періодично зішкрібаючи масло зі стінок миски.
Додайте какао-масу до вершкового масла та знову все перемішайте міксером до однорідності інгредієнтів.
Додавайте яйця по одному, щоразу перемішуючи до повного поєднання.
Додайте борошно та розпушувач. Змішуйте на низькій швидкості до однорідної та пухкої маси.
Рівномірно розподіліть тісто у форму для мафінів, вистелену формочками для кексів. Після розподілу тіста вирівняйте верх кожного мафіна та випікайте їх у розігрітій духовці за температури 200 °C, використовуючи режим "верх-низ", приблизно 18 хвилин або доки зубочистка, вставлена в центр, не вийде чистою.
Вийміть готові кекси з духовки та дайте їм охолонути у формі приблизно 15 хвилин. Потім перекладіть їх на решітку та дайте їм повністю охолонути.
Приготуйте крем. Помістіть масло кімнатної температури в миску та збийте міксером до легкої та пухкої консистенції. Як тільки буде досягнуто бажаної консистенції, поступово додайте цукрову пудру. Продовжуйте збивати на низькій швидкості, доки інгредієнти повністю не поєднаються. Додайте жирні вершки та дві чайні ложки ванільного екстракту. Збивайте все міксером на низькій швидкості до однорідності, поступово додаючи харчовий барвник, доки не отримаєте бажаний колір.
Перекладіть готовий крем у кондитерський мішок і прикрасьте ним кекси. Після прикраси кремом можна посипати їх різнокольоровою посипкою, щоб вони нагадували кульки, та притрусити блискучим пилом для торта, щоб імітувати сніг.
Приготуйте такі мафіни на різдвяний або новорічний стіл, і всі точно будуть у захваті!
Раніше портал Знай писав про таючі "Ялинки" - печиво, від якого ніхто не втече без добавки: рецепт для новорічного столу.
Також портал повідомляв про ті самі імбирні пряники, від яких у квартирі пахне Різдвом та чаклунством, рецепт.
Крім того, ми інформували про салат "Біг Мак": страва з фаршу, яка виручить, коли котлети вже набридли, рецепт.