Хочете приготувати ідеальний прозорий холодець вдома? Цей простий покроковий рецепт допоможе вам створити смачну страву без зайвого жиру. Про це повідомляється на YouTube-каналі "Гарно і смачно вдома".

Ледачий холодець, кадр з відео

Прозорий холодець у домашніх умовах: рецепт

Інгредієнти:

  • м'ясо (краще брати свинину чи курку) – 1 кг;
  • вода - 1 л;
  • перець горошком;
  • лавровий лист;
  • сіль – на смак;
  • цибуля - 2 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • часник – 1-2 зубчики.

Як радять кулінари, якщо у вас більше м'яса, просто подвоюйте кількість інших інгредієнтів. Тоді пропорції будуть відповідати кількості страви, яку ви готуєте.

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз

Кабмін ухвалив тариф: скільки будемо платити за куб газу з 1 січня

Підвищення тарифів на світло: коли та на скільки подорожчає

Ухилянтам не залишать шансу: на облік ТЦК поставить автоматично

МОН міняє правила вступу до вузів

Показати ще

М'ясо наріжте на невеликі шматочки, щоб вони помістилися в каструлю. Залийте холодною водою і залиште на 2-3 години, щоб м'ясо вбрало вологу. Потім злийте воду і залийте м'ясо чистою. Поставте каструлю на вогонь. Як тільки вода закипить, злийте її та налийте нову. Цей крок допомагає зробити бульйон прозорим.

Варіть м'ясо на повільному вогні 6-8 годин, не накриваючи кришкою. Під час варіння додайте спеції - перець, лавровий лист, а також цілу цибулю і моркву. Коли м'ясо звариться, дістаньте його з бульйону, видаліть усі кістки та наріжте на невеликі шматочки. М'ясо викладайте в тарілки. Часник натріть на тертці та додайте в кожну тарілку з м'ясом.

Проціджуйте бульйон через сито і марлю, щоб позбутися від можливих частинок. Залийте тарілки з м'ясом гарячим бульйоном і поставте в холодильник до повного застигання. Тепер у вас є ідеальний прозорий холодець без зайвого жиру!