Закуска з крабових паличок з ікрою та сирами у вигляді апетитних кульок – це не тільки смачно, але й дуже ефектно. Така закуска ідеально підходить для будь-якої урочистої події, будь-то Новий рік, день народження або просто зустріч з друзями, йдеться у YouTube-каналі фудблогера Марії Макарчук.

Крабові кульки з ікрою. Фото: youtube.com

Святкові крабові кульки з ікрою

Інгредієнти:

  • крабові палички – 200 г;
  • плавлені сирки – 3 шт.;
  • відварені яйця – 3 шт.;
  • майонез - 3 ст. л.;
  • часник – за бажанням (для пікантності);
  • твердий сир – 50 г;
  • свіжа зелень - жменя (кріп, петрушка чи базилік);
  • ікра – для прикраси.

Спосіб приготування:

Почніть з підготовки всіх інгредієнтів. Крабові палички наріжте дрібними шматочками, щоб вони добре змішалися з іншими компонентами. Варені яйця натріть на великій тертці. Плавлені сирки також наріжте або натріть на дрібній тертці, щоб вони зручно змішувалися з рештою інгредієнтів.

Популярні новини зараз

"Ніхто, і звати ніяк", - у ЗМІ розкритикували ведучу Катерину Соляр за "використання образу патріотки для власної монетизації"

В Україні готують масштабну індексацію пенсій: на скільки підвищаться виплати

Нові правила для субсидіантів: за що можуть скасувати допомогу

ТЦК змінює тактику: кого мобілізують прямо з вулиці

Показати ще

В глибокій мисці з’єднайте всі підготовлені інгредієнти - крабові палички, яйця, плавлені сирки та майонез. Для любителів гострого можна додати трохи пропущеного через прес часнику, який додасть закусці пікантності.

Коли всі компоненти добре перемішані, переходьте до формування кульок. Руками або ложкою візьміть невелику кількість маси та сформуйте акуратні кульки. Щоб додати ще більше смаку та краси, обваляйте кожну заготівлю в натертому твердому сирі. Далі для прикраси обваляйте їх у дрібно нарізаній зелені. Можна використовувати кріп, петрушку, базилік - залежно від ваших уподобань.

Щоб закуска виглядала ще урочистіше, викладіть кожну кульку на невелику вафельну або хлібну основу. Це додасть не лише естетики, але й текстури.

Наприкінці, використовуючи чайну ложку, викладіть зверху кожної кульки трохи ікри. Це не тільки поліпшить вигляд закуски, але й надасть їй вишуканий смак. За бажанням можна додати ще кілька зелених листочків або дрібні прикраси для ще більшого шику.