Хліб швидко втрачає свою свіжість, тому для того, щоб він довше залишався м’яким, потрібно правильно його зберігати. Це не складно, але важливо знати кілька хитрощів. Про це йдеться у статті Express.
Інфлюєнсер Крістиан Аліша пояснила, чому хліб починає сохнути швидше та втрачає свою м’якість. За її словами, щоб хліб залишався свіжим, достатньо скористатися простим способом, який можна знайти в будь-якому домі. Потрібно загорнути хліб в бавовняний кухонний рушник і зберігати його подалі від тепла. Цей метод допомагає зберегти свіжість буханки та запобігає утворенню плісняви.
"Цей спосіб справді працює, і є пояснення, чому. Бавовна дозволяє повітрю вільно циркулювати, даючи зайвій волозі вихід, при цьому не даючи хлібу висихати занадто швидко. Цей лайфхак ідеально підходить для хліба на заквасці, який потребує акуратного зберігання", - підкреслила вона.
Менеджер хлібопекарної компанії Софі Кері також зазначила, що зберігати хліб у холодильнику не варто, хоча багато хто й досі продовжує це робити. Холод уповільнює розвиток плісняви, але з іншого боку, прискорює процес черствіння хліба. При низьких температурах крохмаль у хлібі починає рекристалізуватися, внаслідок чого буханка втрачає свій смак і стає несмачною набагато швидше, ніж вона запліснявіє.
Штормити буде сильно і неодноразово: Україну в грудні накриє низка магнітних бур - дати
Війна скоро закінчиться: нардеп приголомшив новиною
Графіки відключення світла можуть скасувати
Пенсіонерам подвоять доплати: хто отримає більше грошей
Гарним рішенням для зберігання хліба будуть лляні або бавовняні мішечки. Також можна використовувати дерев'яні хлібниці або контейнери з вентиляційними отворами. Ці методи зберігання допоможуть зберегти хліб свіжим і смачним набагато довше.
- Раніше ми повідомляли, ці продукти не витримають у коморі: ви здивуєтеся, що псується найшвидше.
- Млинці без муки: для тих, хто на дієті, але не тільки, рецепт – докладніше на Знай.ua.
- Нагадаємо, секрет молодості у гуртку: як заварити чай із листя малини, який творить дива з організмом.