Це печиво має насичений кокосовий смак, його хрустка зовнішня частина приховує м’яку, кремову середину. А ще воно дуже легке і відмінно підходить для затишного родинного чаювання.
Рецепт можна легко коригувати залежно від того, скільки білка вам потрібно, і він обов’язково сподобається всім любителям кокосу!
Для приготування знадобляться наступні продукти:
- 6 яєчних білків;
- ¾ склянки (приблизно 150 г) цукру;
- 5 склянок (450 г) кокосової стружки;
- дрібка солі;
- екстракт мигдалю.
Спосіб приготування
Вилийте 6 великих яєчних білків у миску. Додайте дрібку солі та збивайте міксером до легкої та пухкої маси. Почніть збивати на низькій швидкості та збільшуйте швидкість у міру підйому піків. Будьте обережні, щоб не перестаратися з білками.
Стануть непридатними: лічильники електроенергії доведеться замінити
Відмовлять на кордоні: який документ українцям обов’язково потрібен для поїздки в Польщу
Українцям виплатять компенсації за комунальні послуги: хто і скільки отримає
Відключають повністю: вже з 26 листопада абоненти "Київстар" будуть без інтернету, кого торкнеться
Коли білки стануть пухкими, але не жорсткими, почніть додавати цукор. Додавайте ¾ склянки дрібного білого цукру кількома партіями, повністю змішуючи його з білками кожного разу.
Після того, як ви додасте весь цукор, додайте трохи мигдалевого екстракту до піни.
Додайте 450 г кокосової стружки двома або трьома партіями та обережно вмішайте її в яєчні білки за допомогою силіконової лопатки. Готова кокосова суміш має бути густою, достатньо пластичною, щоб можна було формувати печиво руками. Вона також буде досить липкою.
Сформуйте кокосові кульки за допомогою столової ложки, рук або ложки для морозива. Викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером, на достатній відстані одна від одної.
Випікайте печиво в розігрітій до 180 градусів Цельсія духовці, використовуючи функцію верхнього-нижнього нагріву, приблизно 15-20 хвилин, поки воно не набуде красивого золотистого кольору.
Вийміть випечене печиво з духовки та дайте йому охолонути на деку. Після випікання воно буде дуже м’яким, тому варто дати йому трохи затвердіти.
Таке печиво можна їсти з чаєм, кафою та просто так. А ще це гарна ідея для перекусу - на роботу або навчання для дитини.
Раніше портал Знай писав про грецьку запіканку з м'ясом та соусом бешамель: готуємо справжню мусаку як у ресторані, рецепт.
Крім того, ми повідомляли про сирник, який замінить "Рафаелло": рецепт солодкого дива за 10 хвилин.
Також портал інформував про рецепт, який створює новорічний настрій: м'які пряники з корицею та медом.