Якщо ви хочете здивувати домашніх ароматною та соковитою стравою, яка ніби зійшла зі сторінок кулінарного журналу, — спробуйте запекти курячі стегна з ананасом.

Мінімум зусиль, а результат ресторанний: м'ясо виходить м'яким, просоченим соусом, з легкою насолодою тропічних фруктів і апетитною сирною скоринкою.

Курячі стегна з ананасом, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Курячі стегна без кістки - 1 кг
  • Консервовані ананаси - 1 банка
  • Сіль та перець - за смаком
  • Твердий сир – за смаком
  • Майонез — 2 ст. ложки
  • Сметана або грецький йогурт – 2 ст. ложки
  • Зернистая горчица — 1 ст. ложка
  • Зелень – для прикраси

Приготування:

  1. Викладіть курячі стегна у форму для запікання, злегка присоліть і поперчіть.

  2. В окремій мисці змішайте майонез, сметану (або йогурт) та гірчицю – вийде ніжний соус із пікантною ноткою. Обмастіть їм курку.

    Популярні новини зараз

    Не купуйте ці 3 популярні консерви навіть по акції: продавчиня розкрила небезпечні секрети магазинів

    Через 10 днів можуть припинити виплати: Пенсійний фонд оголосив важливе правило

    ТЦК взялися за українців за кордоном

    Українцям скоротять ліміти на грошові перекази: яку суму дозволять переказувати

    Показати ще

    Курячі стегна з ананасом, кадр з відео

  3. Розкладіть зверху шматочки ананаса і щедро посипте сиром натертим.

  4. Накрийте фольгою і відправте в духовку, розігріту до 185 ° C, на 45 хвилин.

  5. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 10 хвилин - поки сир не перетвориться на золотисту скоринку.

Подавайте страву гарячою, посипавши свіжою зеленню. Воно чудово поєднується з рисом, картопляним пюре або просто скибочкою хрусткого хліба.

Курячі стегна з ананасом, кадр з відео

Порада: якщо хочете додати трохи більше розмаїття смаків - збризкайте готову страву кількома краплями лимонного соку або прикрасьте свіжими кільцями ананаса.

Нагадаємо про фруктовий кекс з вишнею та ананасом: те, що потрібно для довгих осінніх та зимових вечорів, рецепт.

Раніше ми повідомляли про рецепт, який змусить включити духовку зараз: пиріг з персиками з тіста філо.