Бісквітні рулетики зі смаком апельсина, начинені легким ванільним кремом на основі збитих вершків та маскарпоне - це справжнє задоволення для всіх гурманів. Вони легкі, як хмара, та просто тануть у роті.
М'який бісквіт має насичений апельсиновий смак та аромат з ніжним натяком мигдалю. Його ідеально доповнює крем, який має чудовий ванільний смак.
Для приготування знадобляться наступні продукти:
для бісквіту:
Світла не буде, а дітей відправлять додому: школи та садки готуються закривати
Українцям виплатять від 1500 до 8000 грн: хто й на яких умовах отримає допомогу
Дітей у школах оцінюватимуть по-новому: що зміниться
Контроль за переказами посилено: навіть дрібні суми можуть призвести до блокування
- 100 г мигдалю;
- півсклянки (100 г) цукрової пудри;
- 3 яйця;
- 3 яєчних білки;
- цедра половини апельсина;
- помаранчевий барвник (необов'язково);
- 2 столові ложки (20 г) цукру;
- 2 столові ложки (20 г) борошна;
- дрібка солі;
для начинки:
- 1 упаковка (250 г) маскарпоне;
- 125 г вершків для збивання;
- 3 столові ложки (35 г) цукрової пудри;
- 1 чайна ложка ванільної пасти;
для прикраси:
- 100 г білого шоколаду;
- 3 столові ложки (50 г) мигдалю.
Приготування
Приготуйте начинку. Влийте 125 г добре охолоджених жирних вершків (36%) у миску, додайте одну упаковку маскарпоне, дві столові ложки цукрової пудри та чайну ложку ванільної пасти. Змішайте інгредієнти разом міксером на низькій швидкості, потім збільште потужність і збивайте до густої та стійкої консистенції. Поставте готову начинку в холодильник, поки готуєте бісквіт.
Помістіть 100 г бланшованого мигдалю в блендер і подрібніть його до дрібного порошку. Якщо у вас немає блендера, пропустіть цей крок і використовуйте замість нього мигдалеве борошно.
Додайте в миску 100 г цукрової пудри, мелений мигдаль, терту цедру половини великого апельсина та 3 великих яйця. Злегка збийте вміст миски міксером на середній швидкості до однорідної маси.
Поставте миску з яйцями над каструлею з ледь киплячою водою. Збивайте вміст миски міксером на водяній бані, доки яйця не подвоїться в об’ємі та не загусне (близько 10 хвилин).
Коли суміш стане легкою та пухнастою, вийміть миску з каструлі та поставте її назад на стільницю. Продовжуйте змішувати ще хвилину-дві. Після цього додайте невелику кількість апельсинового екстракту та, за бажанням, дрібку харчового барвника. Злегка перемішайте яєчну суміш до рівномірного розподілу.
В окрему миску вилийте 3 великих яєчних білки та збийте їх міксером на низькій швидкості до легкої піни. Додайте дрібку солі, збільште швидкість міксера та збивайте до утворення пишних, але ще не жорстких піків.
Додавайте 4 чайні ложки цукру до білків по одній, щоразу перемішуючи до повного поєднання. Як тільки буде досягнута бажана консистенція, додайте білки до суміші яєць, мигдалю та цукрової пудри. Робіть це обережно трьома партіями, ретельно перемішуючи вміст миски щоразу. Будьте обережні, щоб не перемішувати повітря під час збивання суміші. Після додавання білків суміш має бути легкою та повітряною, як хмарка.
Просійте 20 г борошна універсального призначення безпосередньо в миску. Знову перемішайте тісто силіконовою лопаткою, поки борошно не змішається з рештою інгредієнтів.
Вилийте підготовлене тісто у змащене маслом деко розміром 46 х 38 см, застелене пергаментним папером. Рівномірно розподіліть тісто по всій поверхні форми. Випікайте бісквіт у розігрітій духовці за температури 200 градусів Цельсія, використовуючи режим "верх-низ", протягом 9 хвилин до красивого золотисто-коричневого кольору.
Вийміть спечений бісквіт з духовки та відкладіть його на стільницю. Застеліть деко великим аркушем пергаментного паперу та одразу переверніть його догори дном. Обережно зніміть пергаментний папір з бісквіта та дайте йому трохи охолонути протягом 5 хвилин.
Через 5 хвилин корж має бути ледь теплим, але ще еластичним. Рівномірно розподіліть крем по всій поверхні бісквіта. Переверніть бісквіт короткою стороною до себе та розділіть його вздовж на дві рівні половини. Згорніть підготовлені половинки коржа в тугі рулетики, щільно загорніть їх у папір для випічки та поставте в холодильник щонайменше на 30 хвилин до повного застигання.
Вийміть рулети з холодильника та зніміть пергаментний папір. Обріжте будь-які нерівні краї гострим ножем. Розділіть рулети на шість або вісім рівних частин і поверніть їх у холодильник на 15 хвилин.
Крупно подрібніть 50 г мигдалю. Розтопіть 100 г білого шоколаду. Спочатку вмочіть одну сторону кожного рулетику в білий шоколад, потім у подрібнений мигдаль. Після перекладіть решту білого шоколаду в кондитерський мішок і видавіть його на верхню частину кожного рулетика, створюючи нерівний візерунок.
Все готово! Рулетики з ніжним кремом настільки смачні, що втриматися просто неможливо! Їх можна приготувати і просто так, і на будь-яке свято.
Раніше портал Знай писав про молочний тарт: простий та смачний пиріг родом з Південної Африки, рецепт.
Крім того, ми повідомляли про баварський торт без випічки: рецепт, з яким осінь стане більш затишною.
Також портал інформував про шоколадну ковбаску, як у дитинстві: з горіхами, згущеним молоком і без випічки, рецепт.