Коли за вікном дощ і листя липне до підошв, мультиварка стає домашнім чарівником: усе рівно пропікає, нічого не підгорає, а кухня наповнюється ароматом кориці й тепла.
Хапайте п’ять перевірених рецептів — усі з точними пропорціями, щоб не готувати "на око".
Яблучний пиріг із корицею
Інгредієнти
- 3–4 кисло-солодкі яблука
- 3 яйця
- 150 г цукру
- 200 г борошна
- 100 г сметани або густого йогурту
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. кориці
Приготування
- Збийте яйця з цукром до пишної маси, додайте сметану.
- Просійте борошно з розпушувачем і корицею, поступово введіть у рідку основу.
- Яблука наріжте тонкими скибками: частину покладіть на дно змащеної чаші, решту змішайте з тістом.
- Готуйте в режимі «Випічка» 50–60 хвилин. Отримаєте ніжний пиріг із карамелізованими яблуками.
Морквяний кекс із горіхами
Інгредієнти
- 2 середні моркви (≈200 г тертої)
- 2 яйця
- 150 г цукру
- 200 г борошна
- 80 мл олії
- 1 ч. л. кориці
- ½ ч. л. мускатного горіха
- 1 ч. л. розпушувача
- 50 г подрібнених волоських горіхів
Приготування
- Збийте яйця з цукром та олією. Додайте натерту моркву.
- Окремо змішайте сухі інгредієнти, всипайте в рідку основу.
- Вкінці введіть горіхи.
- Випікайте у режимі "Випічка" приблизно 60 хвилин.
ЄС вилучає з обігу банкноти певного номіналу: що робити зі збереженнями
Нові тарифи: здорожчала важлива комунальна послуга
Пенсіонерів 60+ вже чекають в армії: ТЦК отримали чіткі інструкції
Допомога перетвориться на борг: українців змусять повернути виплати
Гарбузовий хліб
Інгредієнти
- 200 г гарбузового пюре
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 250 г борошна
- 80 мл олії
- 1 ч. л. кориці
- 1 ч. л. розпушувача
- жменька насіння гарбуза (за бажанням)
Приготування
- Збийте яйця з цукром, додайте гарбузове пюре та олію.
- Поступово всипайте борошно з розпушувачем і корицею.
- Перелийте тісто в змащену чашу, посипте насінням.
- Готуйте 60 хвилин у режимі "Випічка".
Сирна запіканка з сухофруктами
Інгредієнти
- 500 г домашнього сиру
- 3 яйця
- 100 г цукру
- 3 ст. л. манки
- жменя родзинок або кураги
- ванільний цукор — за смаком
Приготування
- Збийте сир із яйцями та цукром.
- Додайте манку, дайте постояти 5–10 хв, щоб набухла.
- Вмішайте сухофрукти та ваніль.
- Викладіть у змащену чашу, випікайте близько 60 хвилин.
Шоколадно-грушевий пиріг
Інгредієнти
- 100 г чорного шоколаду
- 100 г масла
- 3 яйця
- 120 г цукру
- 150 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 2 стиглі груші
Приготування
- Розтопіть шоколад із маслом на водяній бані, злегка охолодіть.
- Збийте яйця з цукром, вмішайте шоколадну масу.
- Додайте борошно з розпушувачем.
- Груші наріжте тонко, викладіть на дно чаші, залийте тістом.
- Випікайте 55–60 хвилин у режимі "Випічка".
Нагадаємо про десерт, заради якого хочеться жити: крем-брюле з хрусткою карамельною скоринкою прямо у вас вдома.
Раніше ми повідомляли про золотисту запіканку з куркою, грибами та хрумким сиром: простий рецепт, щоб вразити гостей.