Заморожування грибів - чудовий спосіб продовжити термін їхньої свіжості. Та щоб зберегти їхній чудовий смак та аромат, їх потрібно правильно підготувати та упакувати.
Неправильне заморожування грибів може призвести до того, що їх викинуть після виймання з морозильної камери. Якщо ви плануєте заморожувати гриби, пам’ятайте про ці правила.
Чи всі гриби підходять для заморожування?
Так, практично будь-який вид їстівних грибів можна заморожувати. Однак, щоб це було ефективно, їх спочатку потрібно правильно підготувати . Виберіть здорові (без червів) гриби, бажано молоді, а потім ретельно очистіть та наріжте їх.
Як підготувати гриби до заморожування?
Щоб гриби зберегли свій смак після розморожування та їх було легше використовувати в приготуванні їжі, спочатку ретельно очистіть їх від голок та іншого сміття. Будь-які сильно забруднені гриби можна промити під проточною водою. Далі гарною ідеєю буде нарізати гриби, особливо великі, на дрібніші шматочки , наприклад, скибочки або шматочки однакового розміру. Найкраще чистити маслюки, а капелюшки рижиків заморожувати цілими.
Нові тарифи: здорожчала важлива комунальна послуга
В "Укренерго" зробили заяву про відключення світла взимку
Пенсіонерам виплатять додаткову підтримку: хто отримає 5000 гривень
Школярі масово викидають обіди: що не так з новим шкільним меню
Чи потрібно готувати гриби перед заморожуванням?
Зазвичай рекомендується недовго пропарити гриби перед заморожуванням, але це не обов'язково. Коротка термічна обробка дозволить їм зберігатися довше, навіть у наступному сезоні. Пропарювання особливо рекомендується для грибів з пластинами, таких як рижики та лисички, оскільки вони можуть гірчити після розморожування. Після виймання грибів з води дайте їм охолонути. Білі гриби та підберезники можна заморожувати повністю сирими.
Як запобігти злипанню заморожених грибів?
Найкраще розділити велику кількість грибів на менші порції перед заморожуванням. Щоб запобігти злипанню, обов’язково розкладіть їх на лотках і помістіть у морозильну камеру, а наступного дня перекладіть у поліетиленові пакети.
Чи потрібно розморожувати гриби перед приготуванням?
Якщо ви хочете використати заморожені гриби для приготування соусу або супу, вам не потрібно їх спочатку розморожувати. Ви можете відразу покласти їх у розігріту посудину і смажити або варити.
Раніше портал Знай писав про кола, квадрати чи спіралі: ваші несвідомі малюнки показують, чого вам бракує.
Крім того, ми повідомляли про бабусин секрет густого волосся: цей простий інгредієнт змінить усе і будете мати гриву.
Також портал інформував про простий рецепт золотої запіканки з куркою, грибами та хрустким сиром: щоб вразити гостей.