Коли за вікном сніг та мороз, відкриваєш баночку – і кухня наповнюється ароматом літа. "Яблука зі згущеним молоком" - простий, але неймовірно ніжний десерт, який легко готувати і приємно їсти ложкою прямо з банки.

Секрет у тому, що яблука повільно тушкуються, а згущене молоко надає їм м'який карамельний смак.

Яблука в згущеному молоці, кадр з відео

Що знадобиться

  • Яблука – 2 кг, соковиті та ароматні (краще кисло-солодкі сорти для яскравого смаку).
  • Згущене молоко – 350 г, вибирайте класичну з натуральним молоком.
  • Вода – 250 мл, щоб фрукти поступово проварилися.

Як готувати

  1. Підготуйте яблука. Очистіть їх від шкірки та серцевини, наріжте часточками.

  2. Томіть на повільному вогні. Складіть яблука в каструлю, влийте воду і варіть близько 20 хвилин, поки вони не стануть м'якими та податливими.

    Популярні новини зараз

    Нові вимоги до бронювання: яка зарплата дозволить забути про мобілізацію

    В "Укренерго" зробили заяву про відключення світла взимку

    Допомога перетвориться на борг: українців змусять повернути виплати

    "ПриватБанк" вводить нові правила: популярна послуга стане платною

    Показати ще
  3. Перетворіть на пюре. Блендером пробийте гарячі яблука до гладкості.

    Яблука в згущеному молоці, кадр з відео

  4. Додайте згущене молоко. Перемішайте і варіть ще 3-5 хвилин, поки маса не стане шовковистою та ароматною.

  5. Закатайте. Розлийте по стерилізованих банках, накрийте кришками і укутайте в плед, щоб десерт холонув повільно і зберіг смак.

Ідеї ​​для подачі

  • Намажте на хрумкий тост або млинці - буде смачно, як домашня карамель.
  • Додайте|добавляйте| в йогурт або сир для сніданку.
  • Використовуйте як начинку для пирогів – яблучно-молочний аромат підкорить гостей.

Яблука в згущеному молоці, кадр з відео

Нагадаємо про десерт, заради якого хочеться жити: крем-брюле з хрусткою карамельною скоринкою прямо у вас вдома.

Раніше ми повідомляли про золотисту запіканку з куркою, грибами та хрумким сиром: простий рецепт, щоб вразити гостей.