Якщо хочеться солодкого, але немає часу на складні багатошарові десерти, ці кульки-тірамісу стануть вашим порятунком.

Мініатюрні, насичені смаком та з ноткою кави, вони подарують радість із першого укусу.

Кульки тірамісу, кадр з відео

Що знадобиться:

  • Печиво савоярді – 200 г
  • Сир маскарпоне – 250 г
  • Еспресо – 50 мл
  • Цукрова пудра – 60 г
  • Какао-порошок – 4 ст. л.

Для крему:

  • Вершки 33-35% - 100 г
  • Маскарпоне – 100 г
  • Цукрова пудра – 50 г

Як готуємо:

  1. Почнемо з основи. Печиво подрібніть у дрібну крихту або навіть у пудру. Змішайте з цукровою пудрою, додайте маскарпоне і каву. Маса має бути пластичною, щоб легко формувати кульки. Зліпите маленькі "скарби" розміром із волоський горіх.

    Кульки тірамісу, кадр з відео

    Популярні новини зараз

    Народжені з "дірявим гаманцем": які дати народження найчастіше призводять до грошових проблем

    ТЦК масово мобілізують пенсіонерів у жовтні: кому варто готуватись

    Пенсія буде доступна лише одиницям: нові вимоги до мінімального стажу

    Відмінити військову підготовку для студентів: експертка запевнила, що виші не готові

    Показати ще
  2. Обваляйте кожну кульку в какао – так вони стануть апетитно шоколадними зовні та м'якими всередині.

  3. Тепер крем. Збийте вершки з маскарпоне та цукровою пудрою до легкої, повітряної маси. Головне – не перебити, щоби крем залишався ніжним.

  4. Подавайте десерт, викладаючи зверху на кожну кульку по чайній ложці крему. Можна прикрасити ще трохи какао чи тертим шоколадом для додаткової краси.

Готово! Ці кульки-тірамісу - ідеальний варіант для домашнього чаювання, святкового столу або просто для того, щоб додати солодощі у звичайний день. Ласощі швидко зникнуть з тарілки, так що не дивуйтеся, якщо ніхто не втримається від другого шматочка.

Кульки тірамісу, кадр з відео

Нагадаємо про кабачковий пиріг, який тане в роті: рецепт ідеальної вечері за годину.

Раніше ми повідомляли про міні-піцу з шинкою та грибами: і на вечерю, і на сніданок, і на перекус до школи, рецепт.

Також не зайвою буде грецька овочева запіканка: різноманітність квітів та смаків на вашій тарілці, рецепт.