Капустяні котлети за цим рецептом виходять надзвичайно пишними та неймовірно смачними.
М'який смак і легка пряна нотка, напевно, допоможуть зробити ці чудові котлети з капусти однією з ваших улюблених овочевих страв.
Про цей рецепт розповіла одна з українських фудблогерш, яка часто ділиться милими відео у мережі YouTube.
Що потрібно із продуктів:
- Капуста - 700г
- Цибуля - 2шт
- Морква - 1шт
- Манка - 3-4ст.л
- Картопля - 2шт
- На смак, сіль та перець
- Сушений часник - 1ч.л
- Прованські трави - 0.5ч.л
- Мускатний горіх - 1/4ч.л
- Масло для жарки
ТЦК не зглянеться на вік і хвороби: чоловікам 50+ масово готують повістки - куди відправлять
У ТЦК визнали, що не мають права затримувати людей: українці зреагували миттєво
Ціна газу на наступний опалювальний сезон: "Нафтогаз" прийняв важливе рішення
П'яти категоріям українців виплатять по 3000 та 5000 гривень: хто отримає допомогу
Спосіб приготування
Почнемо з того, що заллємо манну крупу водою (приблизно половиною склянки), вона має розбухнути. Наступним етапом буде капуста - її ми натрімо на великій тертці.
Цибулю почистимо і дрібно нашаткуємо її ножем. Усі підготовчі операції здійснено. Почнемо формувати котлетне тісто.
У ємність із натертою капустою викладемо дрібно порубану цибулю, розбухлу у воді манку, кілька ложок томатного соусу (у цьому рецепті був використаний томатний соус домашнього приготування, але відмінно підійде і покупний варіант).
Прованські трави, як і томатний соус, додаємо до смаку. Також до смаку додамо і сіль. Натиснути часник за допомогою часникудавки. Не забудемо про майонез (оскільки у складі інгредієнтів відсутні яйця, то він буде використаний як скріплюючий елемент).
Всі компоненти добре перемішаємо ложкою. Тісто має ліпитись. Якщо воно трохи рідкувате, слід додати пару ложок борошна.
Почекаємо, поки нагріється сковорода, в яку, зрозуміло, ви заздалегідь налили достатню для смаження кількість олії.
Зліплені котлетки викладемо на сковороду. На плиті виставимо найменший рівень вогню. Залишилося тільки почекати, поки всі котлети підсмажаться і можна братися за дегустацію.
Нагадаємо про пишні сирні булочки за 20 хвилин: без дріжджів, без очікувань - лише аромат та смак.
Раніше ми повідомляли, що коли хочеться смачненького: готуємо банановий пудинг без турбот, легендарний рецепт.