Великдень на носі, і всі починають думати про те, які страви прикрашатимуть святковий стіл.
Звичайно, салати - це невід'ємна частина весняного застілля, і важливо вибрати такі рецепти, які тішать не тільки око, але і шлунок. У цьому салаті ви знайдете ідеальне поєднання свіжості та насиченого смаку, яке обов'язково сподобається гостям.
Салат "Кульбабка" - це не тільки смачно, але і зручно. Цей салат зникає із тарілки першим! А секрет його популярності — у простоті приготування та неймовірної гармонії інгредієнтів. До того ж є невеликий лайфхак для тих, хто не хоче зловживати майонезом, але при цьому хоче, щоб оформлення виглядало акуратно.
Інгредієнти:
- 3-4 відварені картоплини
- 1 цибулина
- 150-200 г солоної чи копченої червоної риби
- 100-150 г сиру
- 2-3 яйця (варених круто)
- Майонез (бажано домашній)
Приготування:
-
Картопля, сир та яйця натерти на тертці. Жовтки та білки відокремити.
-
Цибулю та рибу нарізати дрібним кубиком.
-
Ось вам і обіцяний лайфхак: щоб майонез видавлювався акуратно та рівномірно, проткніть кришку упаковки зубочисткою. Так вдасться створити маленький отвір, через який майонез виходитиме тонким струмком — як із кондитерського мішка, але без зайвих зусиль.
Салат "Кульбаба". кадр із відео -
Салат збирається пошарово. Кожен шар покриваємо сіточкою майонезу:
- Картопля
- Цибуля
- Риба
- Сир
- Білки
- І наприкінці – жовтки.
Салат виходить яскравим, ніжним та ситним, а його смак просто чудовий. Подайте його на стіл, і гості точно не зможуть встояти. Спробуйте – впевнені, чи вам він сподобається!
Нагадаємо про пиріг із залишків: як перетворити гречку та картоплю на кулінарний шедевр, рецепт смачного пирога .
Раніше ми повідомляли про картопляний пиріг як у бабусі: швидко, ситно та по-домашньому смачно, рецепт.