Варіння макаронів може здатися елементарним процесом, але для тих, хто хоче досягти ідеальної текстури, є чимало нюансів.

Різниця між ідеально звареними спагетті та м'якими черепашками, наприклад, може бути колосальною. Адже саме від часу та пропорцій залежить, як вони відчуватимуться на зубах.

Вершково-сирний соус для макаронів

Правильні пропорції це перший крок до успіху. Формула 1000/1000/10: на 100 г пасти потрібно використовувати літр води і 10 г солі. Ці параметри забезпечать потрібну консистенцію та смак. Також важливо пам'ятати, що кришку при варінні не варто накривати — так не лише запобігне википанню води, а й макарони збережуть свою текстуру.

Час варіння завжди залежить від форми пасти та вказівок виробника. Тому, якщо у вас є упаковка, краще ознайомитись з її рекомендаціями. Але якщо інструкції немає під рукою або вона втрачена, можна орієнтуватися на усереднені значення стану "аль-денте", тобто пасти, яка злегка тягнеться при укусі.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 7-13 квітня для всіх знаків Зодіаку: Тільцям не позіхати, Дівам зібратися, Стрільцям ризикнути

Від мобілізації в Україні захистили нові категорії: кого не забере ТЦК

"Доставка до ТЦК ще швидше...": експерт відповів, що загрожує школам, лікарням та медичним центрам в Україні

Заплатити мають всі: українців попередили про важливий податок, готуйте 5280 гривень

Показати ще

Паста карбонара, фото: скріншот: YouTube

Щоб досягти ідеальної текстури, іноді варто додати 10–15% часу, якщо паста призначена для дітей або для тих, хто віддає перевагу більш м'якій текстурі. Наприклад, спагетті потрібно варити 8 хвилин, а от черепашки конкільє – 10 хвилин.

Якщо ви готуєте фарфалле, їх достатньо варити 8 хвилин, а фузиллі — 11 хвилин, щоб вони залишилися пружними. Пенне досягають стану «аль-денте» за 10 хвилин, тоді як фетучині та лінгвіні достатньо варити 8 хвилин.

Не забудьте про ширші пасти, як тальятелле та паппарделле: їх краще варити 8 хвилин, а рифлені маккероні готові за 7 хвилин. Дуже тонкі макарони, як капелоні, стають ідеальними лише за 3 хвилини.

Макаронна вода, скріншот: YouTube

Нагадаємо про пиріг із залишків: як перетворити гречку та картоплю на кулінарний шедевр, рецепт смачного пирога .

Раніше ми повідомляли про картопляний пиріг як у бабусі: швидко, ситно та по-домашньому смачно, рецепт.