Пряники з цукровою глазур'ю - улюблені солодощі, які підкорили смакові ще з дитинства. Однак необов'язково купувати їх у магазині.
Приготувати улюблені пряники вдома досить просто. І стануть у пригоді для цього звичайні продукти.
Інгредієнти:
- Мед – 200 грамів
- Цукор – 100 грамів
- Вершкове масло – 50 грамів
- Борошно – 450 грамів
- Сода - 1/2 ч.л. л.
- Яйця – 2 штуки
- Розпушувач – 1 ч. ложка
- Цукрова пудра – 120 грамів
- Соняшникова олія – 2 ст. ложки
- мелена кориця - 1 ч. ложка
- Молота гвоздика та кардамон – по 1/2 ч. ложки
Як приготувати
1) Поки готуйте пряники, увімкніть і розігрійте духовку до 180 градусів.
2) У великій мисці змішайте мед, цукор та вершкове масло. Поставте ємність на парову лазню (можна на каструлю з окропом). Варіть сироп 7-8 хвилин, поки цукор не розтане.
Важливе попередження: водіям змінили правила зупинки на блокпостах
Гороскоп на квітень-2025 для всіх знаків Зодіаку: тертя Козорогів, витрати Дів та нові зустрічі Овнів просто в день народження
На плечі українців можуть лягти чужі борги за комуналку: коли це можливо
Двом категоріям українців виплатять по 10 800 грн: кого підтримають копійчиною
3) Всипте соду і проваріть 1-2 хвилини. Коли маса стане світлішою і стане пишною, зніміть з вогню і дайте охолонути до кімнатної температури.
4) Відокремте один жовток від білка. У медову суміш додайте збите яйце, жовток, спеції та олію – перемішайте.
5) Борошно просійте разом з розпушувачем у ємність. Замісіть м'яке та гладке тісто.
6) Готове тісто розділіть на невеликі частини та сформуйте пряники.
7) Випікати їх потрібно 15-20 хвилин.
8) Для глазурі використовуйте білок та цукрову пудру.
Для цього збийте інгредієнти до однорідності. Покривати пряники глазур'ю потрібно, поки вони гарячі.
Нагадаємо, що гречка, що зводить з розуму: секретний інгредієнт, про який ніхто не здогадується.
Раніше ми повідомляли про рецепт відразу з сиром і зеленню: ніжність у кожному укусі, яка підкорить серце, краще за котлет.