Пряники з цукровою глазур'ю - улюблені солодощі, які підкорили смакові ще з дитинства. Однак необов'язково купувати їх у магазині.

Приготувати улюблені пряники вдома досить просто. І стануть у пригоді для цього звичайні продукти.

Пряники на кефірі, фото: кадр з відео

Інгредієнти:

  • Мед – 200 грамів
  • Цукор – 100 грамів
  • Вершкове масло – 50 грамів
  • Борошно – 450 грамів
  • Сода - 1/2 ч.л. л.
  • Яйця – 2 штуки
  • Розпушувач – 1 ч. ложка
  • Цукрова пудра – 120 грамів
  • Соняшникова олія – 2 ст. ложки
  • мелена кориця - 1 ч. ложка
  • Молота гвоздика та кардамон – по 1/2 ч. ложки

Як приготувати

1) Поки готуйте пряники, увімкніть і розігрійте духовку до 180 градусів.

2) У великій мисці змішайте мед, цукор та вершкове масло. Поставте ємність на парову лазню (можна на каструлю з окропом). Варіть сироп 7-8 хвилин, поки цукор не розтане.

Популярні новини зараз

Важливе попередження: водіям змінили правила зупинки на блокпостах

Гороскоп на квітень-2025 для всіх знаків Зодіаку: тертя Козорогів, витрати Дів та нові зустрічі Овнів просто в день народження

На плечі українців можуть лягти чужі борги за комуналку: коли це можливо

Двом категоріям українців виплатять по 10 800 грн: кого підтримають копійчиною

Показати ще

Тісто для пряників, скріншот: YouTube

3) Всипте соду і проваріть 1-2 хвилини. Коли маса стане світлішою і стане пишною, зніміть з вогню і дайте охолонути до кімнатної температури.

4) Відокремте один жовток від білка. У медову суміш додайте збите яйце, жовток, спеції та олію – перемішайте.

5) Борошно просійте разом з розпушувачем у ємність. Замісіть м'яке та гладке тісто.

Тісто для пряників, скріншот: YouTube

6) Готове тісто розділіть на невеликі частини та сформуйте пряники.

7) Випікати їх потрібно 15-20 хвилин.

8) Для глазурі використовуйте білок та цукрову пудру.

Пряники на кефірі, фото: instagram.com/cooking_mag

Для цього збийте інгредієнти до однорідності. Покривати пряники глазур'ю потрібно, поки вони гарячі.

Нагадаємо, що гречка, що зводить з розуму: секретний інгредієнт, про який ніхто не здогадується.

Раніше ми повідомляли про рецепт відразу з сиром і зеленню: ніжність у кожному укусі, яка підкорить серце, краще за котлет.