Іноді дивишся на полиці ввечері і розумієш, що нічого смачненького до чаю немає, а в магазин за цукерками, йогуртом чи шоколадом йти просто ліньки.
Для таких випадків і потрібні такі рецепти, як той, який, наприклад, зараз обговоримо.
Ми розповімо, як приготувати ароматне, ніжне і хрумке печиво і не витратити на це ні багато часу, ні велика кількість інгредієнтів.
Для цього нам знадобиться всього одне яйце, дві столові ложки цукру, півсклянки кефіру (100 г), 250-300 г борошна, чайна ложка рахрихлителя, 4 столові ложки олії і, звичайно ж, сіль (половина чайної ложки).
Заберуть до війська без права на оскарження: кого відстрочка не захистить від мобілізації
В Україні кардинально змінюють пенсійні правила: які періоди не зарахують до стажу з 2025 року
Одним понад 1000 грн, а іншим – дірка від бублика: не всі пенсіонери у захваті від індексації
Ухилянтам обіцяють часткове помилування: кому дозволять заплатити штраф зі знижкою
Приготування починається з того, що ми розбиваємо яйце і змішуємо його із двома столовими ложками цукру (з гіркою). Туди ж відправляємо половину чайної ложки солі та збиваємо інгредієнти віночком. Потім туди ж вливаємо олію, теплий кефір і все перемішуємо.
Тепер можна додавати туди борошно. Тісто в результаті має трохи прилипати до рук. Туди ж всипаємо розпушувач і знову перемішуємо.
Робоче місце, на якому ми формуватимемо печиво, присипаємо борошном. Розкочуємо тісто. Товщина має бути близько одного сантиметра. Потім тісто викладаємо на лист з пергаментом. Посипаємо тісто цукром і придавлюємо качалкою.
Тепер його можна нарізати на будь-які фігурки та відправити у розігріту духовку за температури 180 градусів. Протягом 20 хвилин насолода буде готова.
Нагадаємо, як приготувати хрумку смажену картоплю без олії: секрет методу "3 ложки води".
Раніше ми повідомляли, як приготувати ідеальний зефір удома: смачний рецепт для українців у всьому світі.