Напевно, немає в Україні людини, яка б не любила їсти голубці. Це ситна страва, яку кожен із назв вперше скуштував ще у дитинстві.
Однак, якщо хочеться здивувати рідних, то можна додати до цієї страви здавалося б незвичайні продукти, які додадуть йому цікавого смаку та аромату.
Рецептом карпатського варіанта приготування голубців із квашеною капустою, кукурудзяною крупою та сушеними грибами поділилася фудблогерка Мирослава Пекарюк на своїй сторінці в Instagram.
Інгредієнти:
- Капуста квашена 1 головка
- Рис 200 гр
- Кукурудзяна крупа 100 гр
- Часник 2 зубчики
- Цибуля (велика) 1 шт
- Гриби сушені 40 г
- Томатная паста 1 ст. л. + 70 г (в воду)
- Морква 1 шт
- Чебрець
- паприка
- сіль
Спосіб приготування:
Рис та сушені гриби заливаємо окропом і залишаємо запарюватися; Натираємо моркву, дрібно нарізаємо часник і цибулю.
Тариф той самий, але заплатите більше: українцям надішлють збільшені рахунки за світло
Борги є, а майно не заберуть: що не можуть конфіскувати у боржників у 2025 році
Не більше 4200 грн на місяць: українців, які мають пільги, поставили на "лічильник"
На оплату комуналки чи купівлю продуктів: українцям виплатять майже 11 000 гривень
На розігрітій сковороді смажимо більшу половину цибулі до золотистості, додаємо моркву, приправляємо сіллю, перцем і тушкуємо.
З грибів зливаємо воду, нарізаємо їх, додаємо на сковороду в моркву з цибулею і трохи гасимо.
Відціджуємо рис, змішуємо його з нашою засмажкою, додаємо кукурудзяну крупу (її попередньо теж можна замочувати в окропі), додаємо часник, цибулю (частину, що залишилася), приправляємо все паприкою, сіллю, перцем, перемішуємо, додаємо ложку томатної пасти і додаємо ложку томатної пасти. все вимішуємо.
З квашеної капусти вибираємо листя (якщо капуста дуже квасна, попередньо промийте її холодною водою), а залишки капусти викладаємо на дно каструлі, в якій варитимемо голубці.
Щоб у нас вийшли маленькі голубці, листя капусти розрізаємо вздовж навпіл, зрізаємо з кожного листа тверду частину (як на відео), накладаємо начинку (приблизно чайну ложку), загортаємо голубці і викладаємо щільно один до одного в каструлю в кілька шарів.
У миску з водою додаємо томатну пасту, сіль, чебрець, перемішуємо до однорідності і заливаємо цим соусом наші голубці в каструлі.
Доливаємо в каструлю ще трохи води, щоб вона покрила голубці, накриваємо їх меншою кришкою за розміром, щоб вона щільно прилягала до голубців, зверху ще накриваємо каструлю кришкою (як на відео) і варимо на малому вогні приблизно 1,5 години.
Викладаємо голубці в тарілку, поливаємо їх соусом, в якому вони варилися та смакуємо.
Нагадаємо про гречаний плов із грибами та свининою: рецепт ароматної страви, від якої неможливо відірватися.
Раніше ми повідомляли про золотисті рулетики з лаваша з куркою та сиром: швидкий рецепт для ситної вечері.