Сосиски у тесті – улюблена страва багатьох людей. У звичайному варіанті приготування його обсмажують в маслі.
Тому сьогодні ми розповімо про корисний варіант – сосиску в тісті, приготовленій у духовці.
Інгредієнти:
- Сосиски – 20 штук
- Борошно – 450 грамів
- Вода (тепла) – 250 мл
- Олія - 40 мл
- Дріжджі – 6-7 грамів
- сіль - 1 ч. ложка
- Цукор – 1 ст. ліжка
- Жовток – 1 штука
- Молоко – 1 ст. ліжка
- Кунжут – для присипання
Для приготування сосисок у тісті можна взяти готове тісто.
Приготування тіста:
У глибокій ємності змішайте борошно, дріжджі, цукор та сіль. У суміші зробіть ямку, залийте теплу воду з олією і замішайте тісто. Воно має відходити від стін і прилипнути до рук. Змастіть миску і тісто олією, накрийте серветкою і поставте в тепле місце приблизно на 1 годину.
Кого заберуть в армію у січні 2026 року: повний список категорій
У 2026 році залишитесь без квартири: чиє право власності оскаржать
Нові зміни від "Київстар" та Vodafone: що готують для користувачів
Нові правила підрахунку стажу: що треба знати, щоб мати пенсію
Тісто розділіть на рівних 18-20 частин. Після цього кожну з них покатайте на смужку довжиною близько 50 сантиметрів. Візьміть сосиску та обмотайте навколо неї тісто. Повторіть дії кожної сосиски та частини тесту. На застелену форму для запікання викладіть сформовані сосиски. Зверху виробу змастіть яйця з молоком і зверху присипте кунжутом.
Випікати їх потрібно 25-30 хвилин за температури 190 градусів.
Нагадаємо про хрумкі картопляні снеки з сиром замість чіпсів до вечора Ліги Чемпіонів, смачний рецепт.
Раніше ми повідомляли про пухкі та ароматні бублики з маком на кефірі: рецепт ідеальних ласощів для чаю та кави.