Якщо хочете почати ранок із чогось смачного та з французьким акцентом, то крок-мадам та крок-месьє – ідеальний вибір. Ці сендвічі з ніжним сиром, шинкою та хрустким хлібом підкорюють серця з першого укусу.

Вони готуються швидше, ніж ви встигнете подумати про наступний прийом їжі. Заряджаємося енергією та гарним настроєм з ранку?

Тоді пробуємо французьку класику за рецептом фудблогерки polli_cooking.

Крок-мадам та крок-месьє з соусом / фото: Pinterest

Інгредієнти:

  • Тостовий хліб
  • Гірчиця
  • шинка
  • Сир
  • Яйця

Для соусу:

  • 20 г вершкового масла
  • 25 г борошна
  • 200 мл молока
  • 1/3 ч.л. мускатного ореха
  • Чорний перець
  • сіль

Популярні новини зараз

Можна купувати мішками: популярний овоч приємно здивував новими цінами

4240 гривень на особу: які умови змінили українцям

Гороскоп на 8 січня: як уникнути стресу у середу кожному знаку Зодіаку

Пенсіонерів залишать без копійки вже з січня: в ПФУ назвали важливі умови

Показати ще

Спосіб приготування:

  1. Для соусу розтопіть вершкове масло в каструлі, додайте борошно і смажте пару хвилин.
  2. Влийте молоко, додайте спеції і загусіть соус, постійно помішуючи.
  3. Зберіть сендвіч: на тостовий хліб кладемо гірчицю, шинку, сир та поливаємо соусом.
  4. Відправляємо в духовку на 190 градусів до золотистої скоринки.
  5. Для крок-мадам зверху кладемо обсмажене яйце, для крок-месьє – залишаємо без яйця.

Зазвичай подається зі смаженою картоплею або салатом, а для вегетаріанців є версія з огірком і зеленою цибулею – крок-мадемуазель.

Нагадаємо, для холодних зимових вечорів це порятунок: рецепт тарта із замороженими ягодами.

Раніше ми писали про те, що пекти нічого не потрібно: рецепт простого щоколадного торта з горіхами - підійде і на день народження

Крім того, Знай.ua повідомляв, на м'ясній ви більше не подивитеся: рецепт пікантного бурякового паштету з часником