Корисною альтернативою піци є галета. Це тісто може підходити як для солоної, так і для солодкої випічки.
Чудово без дріжджове тісто смакуватиме з куркою, томатами та сиром. Після випікання галета хрумка, а начинка виходить соковитою та насиченою.
Інгредієнти:
- олія соняшникова - 2 столові ложки;
- гаряча вода – 70 мл;
- борошно - 180 грам;
- сіль - 1 чайна ложка;
- розпушувач -1 чайна ложка;
- цукор – 1 чайна ложка;
- куряче філе – 350 г;
- сир твердий – 120 г;
- яйце – 1 штука;
- сметана – 10 грамів;
- томати – 180 грамів;
- цибуля синя – 80 грамів.
Борошно просіяти в миску, туди ж насипаємо цукор, сіль і розпушувач. Все це добре перемішати. У борошно вливаємо олію та воду і замішуємо лопаткою. Коли температура тесту зменшиться, його потрібно замішати рукою. Тісто має вийти однорідним та гладким. Після замішування його потрібно залишити відпочити під плівкою, поки готуємо начинку.
Гороскоп на сьогодні, 5 червня: фінанси тельців, суперечки левів та напруження скорпіонів
Пенсіонерам, сім'ям з дітьми та людям з інвалідністю виплатять по 10 800 гривень: як отримати
ПриватБанк виплатить 5000 гривень: як отримати гроші на картку
Визнають непридатними: які хвороби звільняють від мобілізації
Курячі грудки нарізаємо невеликими кубиками, а сир натираємо на великій тертці. Томати слід нарізати кружальцями, а синю цибулю півкільцями. Нарізане куряче філе викладаємо в миску, додаємо сир, сметану та сіль. Все це добре перемішуємо і включаємо духову шафу на 220 градусів.
Тісто розгортаємо в шар 5 міліметрів завтовшки. Не важливо, якими будуть краї, адже ми їх потім завертатимемо. На середину тіста викладаємо начинку, але краї залишаємо. На філе викладаємо цибулю, а на цибулю – томати. Зверху насипати сир, що залишився.
Краї заліплюємо у бік начинки, як обгортаючи її, і ставимо галету в духовку. Вона повинна випікатися при 220 градусах приблизно 20 хвилин.
Нагадаємо про ароматний яблучний пиріг, для якого не потрібно замішувати тісто: рецепт за 1 годину.
Раніше ми повідомляли про салат "Мімоза" з куркою: рецепт з новим поглядом на новорічну страву, кращу за класичну.