Корисною альтернативою піци є галета. Це тісто може підходити як для солоної, так і для солодкої випічки.

Чудово без дріжджове тісто смакуватиме з куркою, томатами та сиром. Після випікання галета хрумка, а начинка виходить соковитою та насиченою.

Галета з куркою. Фото: скрін

Інгредієнти:

  • олія соняшникова - 2 столові ложки;
  • гаряча вода – 70 мл;
  • борошно - 180 грам;
  • сіль - 1 чайна ложка;
  • розпушувач -1 чайна ложка;
  • цукор – 1 чайна ложка;
  • куряче філе – 350 г;
  • сир твердий – 120 г;
  • яйце – 1 штука;
  • сметана – 10 грамів;
  • томати – 180 грамів;
  • цибуля синя – 80 грамів.

Борошно просіяти в миску, туди ж насипаємо цукор, сіль і розпушувач. Все це добре перемішати. У борошно вливаємо олію та воду і замішуємо лопаткою. Коли температура тесту зменшиться, його потрібно замішати рукою. Тісто має вийти однорідним та гладким. Після замішування його потрібно залишити відпочити під плівкою, поки готуємо начинку.

Тісто для галети. Фото: скрін

Популярні новини зараз

Військовозобов'язаним запровадили нові обмеження: що треба знати

Пенсіонерів залишать без копійки вже з січня: в ПФУ назвали важливі умови

Рибам – експерименти, а Козерогам потрібна допомога: гороскоп для всіх знаків на 7 січня

Житомирська та Кіровоградська області стали лідерами у порушенні екологічного законодавства: Держекоінспекція показала найгучніші справи

Показати ще

Курячі грудки нарізаємо невеликими кубиками, а сир натираємо на великій тертці. Томати слід нарізати кружальцями, а синю цибулю півкільцями. Нарізане куряче філе викладаємо в миску, додаємо сир, сметану та сіль. Все це добре перемішуємо і включаємо духову шафу на 220 градусів.

Тісто розгортаємо в шар 5 міліметрів завтовшки. Не важливо, якими будуть краї, адже ми їх потім завертатимемо. На середину тіста викладаємо начинку, але краї залишаємо. На філе викладаємо цибулю, а на цибулю – томати. Зверху насипати сир, що залишився.

Галета. Фото: скрін

Краї заліплюємо у бік начинки, як обгортаючи її, і ставимо галету в духовку. Вона повинна випікатися при 220 градусах приблизно 20 хвилин.

Нагадаємо про ароматний яблучний пиріг, для якого не потрібно замішувати тісто: рецепт за 1 годину.

Раніше ми повідомляли про салат "Мімоза" з куркою: рецепт з новим поглядом на новорічну страву, кращу за класичну.