Риба, особливо лосось, є чудовим вибором для багатьох страв. Однак більшість із нас має справу з замороженим продуктом, тому важливо знати, як правильно його розморозити, щоб зберегти якість і смак.
Міністерство сільського господарства США пропонує три перевірені методи - у холодильнику, холодній воді та мікрохвильовій печі, пише Simply Recipes.
Як зрозуміти, що риба розморозилась?
Це легко перевірити, спробуйте зігнути філе. Якщо воно жорстке та пряме — процес ще не завершений. Риба прогинається? Ви готові до приготування.
Гороскоп на 25 грудня: що подарують вам зірки на Різдво
Діставайте старі документи: кому потрібно терміново замінити паспорт-книжечку на ID-картку
Повторно уточнити дані через "Резерв+": у Міноборони попередили військовозобов'язаних
ТЦК мобілізує з відстрочкою та бронюванням: ховаються за балаклавами та ігнорують документи
Найкращий спосіб - у холодильнику
Час - 8-12 годин
Перекладіть рибу з морозильної камери в холодильник заздалегідь. Якщо це лосось, куплений у магазині, на пакуванні можуть бути вказівки. Зазвичай потрібно або проткнути упаковку виделкою, або розпакувати її повністю. Для збору рідини помістіть рибу у миску. Цей спосіб найкраще зберігає текстуру та смак.
Швидкий спосіб - у холодній воді
Час - 1-2 години
Дістаньте рибу з упаковки, покладіть у герметичний пакет і занурте у миску з холодною водою. Щоб пакет залишався під водою, притисніть його тарілкою. Змінюйте воду кожні 30 хвилин, поки риба не стане м’якою.
Найшвидший спосіб - у мікрохвильовій печі
Час - 2-4 хвилини
Цей метод підходить лише в крайньому випадку. Вийміть рибу з пакета, покладіть на тарілку для мікрохвильовки та використайте режим розморожування. Утім, після цього продукт потрібно відразу готувати, щоб уникнути втрати текстури.
Знаючи ці прості методи, ви зможете легко та якісно підготувати рибу для приготування улюблених страв.
Раніше ми повідомляли, змітаються за півгодини: швидкий рецепт пирога з куркою без духовки.
Як приготувати ідеальну смажену яєчню - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, як не використовуючи сіль, зробити бульйон ідеальним: порада від шеф-повара.