Якщо ви любите гречку та курку, для вас є гарна новина – ці чудові продукти можна поєднати в одну страву. Запіканка готується дуже просто, а результат вразить навіть гурманів.
Таку запіканку можна давати дітям до школи чи чоловіка на роботу, адже страва виходить досить ситною. Звичайно, в рецепт входить ще кілька інгредієнтів, які тільки покращать смак.
Інгредієнти:
- Курячий фарш 200 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Гречка 300 г
- Яйце 4 шт.
- Молоко 200 мл
- Печериці 200 г
- Болгарський перець 1 шт.
- Твердий сир 100 г
- Соняшникова олія на смак
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Як приготувати:
Насамперед подрібніть цибулю і обсмажте її на олії до прозорості. Далі додайте в сковороду курячий фарш. Злегка посоліть і поперчіть його. Смажте до напівготовності.
Гречневу крупу також відваріть до напівготовності у злегка підсоленій воді. У вас має вийти приблизно 300 г каші. Печериці подрібніть пластинками, а болгарський перець наріжте кільцями.
Мобілізація стане на нові рейки: автоматичні санкції та нові правила відстрочки з 2025 року
Українці не підозрюють про наслідки: які пастки приховує "Національний кешбек"
Зарплата більше не матиме значення: українцям призначатимуть пенсії за новою системою
В ТЦК поставили крапку у питанні мобілізації 50-річних чоловіків: "Є директива..."
Тепер приготуйте заливку, змішавши у глибокій мисці яйця та молоко. Посоліть і поперчіть її до смаку. Сир натріть на середній тертці. Коли всі інгредієнти підготують, починайте формувати запіканку.
Першим шаром викладіть і розрівняйте у формі третину гречаної каші. На неї частина курячого фаршу. Далі рівним шаром викладіть частину печериць та кільця болгарського перцю. Повторюйте шари, доки не закінчаться інгредієнти. Залийте заготовку запіканки яєчною заливкою, посипте тертим сиром. Готуйте страву у розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.
Нагадаємо про трубочки як у дитинстві і без вафельниці: рецепт, який розбудить спогади.
Раніше ми повідомляли, що швидка та ефектна закуска, про яку мало хто здогадується: рецепт тарталеток із грибною начинкою.